avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere certificat de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere certificat de handicap

Daca la ochiul drept am glaucom care a dus deja la pierderea vederii , iar la ochiul stang am glaucom dar inca nu mi-am pierdut ica vederea si am ciroza hepatica , hepatita c , iar daca nu beneficiez de nici un venit , care este posibilitatea sa obtin un certificat de handicap si poate pensionare anticipata deoarece cum fac putin efort , chiar si sa merg pe jos mai mult timp nu rezist mai mult de 30-40 min .Daca imi puteti da un raspuns va multumesc .Am o vechime de peste 20 ani de serviciu numai ture zi si noapte.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:15, 23 Februarie 2019
Pentru obtinere certificat de incadrare in grad de handicap este necesar sa intocmiti dosar cu documente medicale sa va adresati comisiei medicale de expetiza persoane cu handicap din cadrul primariei locale
Comisia urmeaza sa verifice documentele medicale eventual sa solicite investigatii suplimentare pentru actualizare stare de sanatate si in final sa hotarasca asupra eliberarii deciziei/certificatului de incadrare in grad de handicap
Pentru obtinere decizie de pensie este necesar sa va adresati serviciului speciailizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui certificat de handicap jujica jujica Buna seara va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: soacra mea are 85 de ani, a fost operata de glaucom si apoi a aparut si cataracta pe ambii ochi si ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap? PGhe PGhe stimati domni si doamne, am 76 de ani si sunt diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata,potrivit ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)