avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Încadrare în grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Încadrare în grad de handicap

Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9.
In anul 2012 am fost diagnosticat cu cataracta la ambii ochi, ca urmare am fost operat si m-am ales cu 2 cristaline artificiale. Rezultatul a fost foarte bun, mi s-a imbunatatit foarte mult vederea. Dar, dupa doi ani, in 2014, am suferit o dezlipire de retina la ochiul stang. De atunci am fost operat de vreo 3-4 ori, am ulei siliconic in globul ocular, dar se pare ca retina nu vrea sa sa lipeasca la loc. Merg la control din 3 in 3 luni, intre timp m-am ales si cu glaucom la ambii ochi, cu tratament picaturi oculare. Cu ochiul stang practic nu vad decat ceata, cu ochiul drept vad corespunzator cu cristalinul artificial implantat. Port ochelari .
Pot fi incadrat in grad de handicap ?
Ultima modificare: Luni, 18 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:49, 18 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întrebați medicul specialist Oftalmolog care vă tratează - operează, și dacă el consideră că sunt indicii că vă încadrați măcar în grad accentuat, rugați doctorul să vă facă referat către comisia de expertiză a persoanelor cu dizabilități.
Doar comisia de expertiză va decide dacă vă puteți încadra într-un oarecare grad de handicap.
`
ÎNCERCAȚI`!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai comisia de expertiza medicala perdoane cu handicap se poate pronunta ,eventual elibera certificat de incadrare in grad de handicap,dupa verificarea documentelor medicale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)
Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul ... Dobre Radu Dobre Radu Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul drept iar săptămâna asta se operează și la ochiul stâng tot de cataracta. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Acuitatea vizuala se masoara cu ochelarii pe ochi? miki1 miki1 As dori sa va intreb daca este normal ca un doctor sa-mi masoare acuitatea vizuala cu ochelarii pe ochi.Nici un alt doctor nu mi-a mai luat pana acum acuitatea ... (vezi toată discuția)