avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Soția mea are glaucom și este operată de cataracta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul ...

Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul drept iar săptămâna asta se operează și la ochiul stâng tot de cataracta.
Întrebarea este, dacă se încadrează în grad de handicap?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:07, 27 Octombrie 2023
Dacă este operată de cataractă la ambii ochi, înseamnă că de acum o să vadă bine, și astfel pentru moment, nu se mai justifică încadrarea în grad de handicap.

Dar pentru a fi încadrat într-un anume grad de handicap, doar COMISIA medicală de expertiză din cadrul DGASPC este competentă să decidă pe baza documentelor medicale depuse la dosarul de evaluare.

Întrebați doctorul oftalmolog dacă îi poate face REFERAT medical cu propunea de încadrare la handicap.
Trebuie referat și de la medicul de familie.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui certificat de handicap jujica jujica Buna seara va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: soacra mea are 85 de ani, a fost operata de glaucom si apoi a aparut si cataracta pe ambii ochi si ... (vezi toată discuția)