avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Obtinerea unui certificat de handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Obtinerea unui certificat de handicap

Buna seara
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: soacra mea are 85 de ani, a fost operata de glaucom si apoi a aparut si cataracta pe ambii ochi si acum si-a pierdut vederea. Ce trebui sa facem noi pentru a putea beneficia de o asistenta sau un ajutor financiar necesar pentru supravegherea dansei, avan in vedere ca locuieste singura si are o pensie de 450 de lei. membrii familiei o viziteaza zilnic sau de mai multe ori pe zi, insa situatia este din ce in ce mai grea. de unde trebuie sa incepem pentru a beneficia de un ajutor financiar pentru acest handicap. Nu are certificat de handicap.
Multumim
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:23, 22 August 2014
Solicitati verificare la comisia medicala de expertiza medicala persoane cu handicap,care dupa analizarea documentelor medicale,eventual investigatii care sa ateste starea actuala a afectiunilor,va decide asupra emiterii de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul ... Dobre Radu Dobre Radu Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul drept iar săptămâna asta se operează și la ochiul stâng tot de cataracta. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie de handicap shutulica shutulica Buna ziua! As dori sa-mi spuneti care ar fi suma de care as beneficia daca ar fi sa ma pensionez in aceasta perioada, avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)