avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penalã pentru vãtãmare corporalã - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penalã pentru vãtãmare corporalã - cuantum pedeapsa

buna ziua...va rog frumos daca imi puteti raspunde si mie ce e de facut in acest caz...si care credeti ca este sentinta si cat imi va da instanta sa platesc?....eu impreuna cu un prieten l-am batut pe unu care a scos cutitu la sora lui pe strada,noi l-am alergat si l-am batut,prietenu meu lovindul cu un obiect contondent...acesta si`a scos un certificat cu 50 55 de zile...am vrut sa ne impacam cu el dar cerea 10 mii de euro!...noi nu putem sa justificam ca el a avut cutit...cel pe care l`am batut e cunoscut la politie cu multe plangeri impotriva lui,a facut si puscarie!...la mine si prietenu meu este prima abatere !...multumesc frumos!
in Romania nu e lege,eu am fost condamnata 3ani cu executare doar ca au fost ascultate niste tf si m-au bagat complice la fel e prima abatere sunt femeie.si m-au judecat la fel ca pe ceilalti 2 care sunt implicati in dosar si cate 7-9ani inchisoare executati pana acum
Pai ca si fapta, sunteti incadrati la Art 181 Cod penal unde pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani. In aceasta situatie, impacarea partilor inlatura raspunderea penala...dar din ce ati relatat nu este cazul...se poate forta existenta unei stari de necesitate (art 45 cod penal), unde martora sa fie chiar prietena victimei...dar din ce ati relatat (am alergat, prins si lovit cu un corp contondent) este inexistenta o asemenea situatie. Este foarte complicat...ati savarsit o infractiune, zilele de ingrijiri medicale ale victimei sunt numeroase si ati fost la un pas de a intra in categoria urmatoare de vatamare corporala (peste 60 de zile de ingrijiri, unde pedeapsa crestea - vatamare corporala grava cu un minim al pedepsei de 2 ani). 55 de zile de ingrijiri medicale inseamna destul de mult...apelati urgent un avocat.
Parerea mea este ca aveti sanse la o pedepasa cu suspendare.
Sansele sunt mai mari daca aveti si avocat care sa va apere.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala (fiind totala, definitiva si neconditionata).

Instanta de judecata poate dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Condiţiile de aplicare a suspendării condiţionate

Instanţa poate dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate persoanei fizice pe o anumită durată, dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 3 ani sau amendă;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, afară de cazul când condamnarea intră în vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 38;

c) se apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea acesteia.

Suspendarea condiţionată a executării pedepsei poate fi acordată şi în caz de concurs de infracţiuni, dacă pedeapsa aplicată este închisoarea de cel mult 2 ani şi sunt întrunite condiţiile prevăzute în alin. 1 lit. b) şi c).


Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu atrage suspendarea executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărârea de condamnare.
Suspendarea condiţionată a executării pedepsei trebuie motivată.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala(+ dosar penal) fiat2001 fiat2001 Buna tuturor In luna iulie anului 2008 am primit o amenda administrativa(asa cred) in valoare de 400 de ron<aceasta amenda am primito pentru furd cd ... (vezi toată discuția)
Asigurarile ...in cazul unui penal nikolos nikolos la 5 victime cu 55 zile med.legala si 1 cu 90 zile plus un deces asiguratorul este din spania si auto avea asigurare calatori in cazul unui accident ... (vezi toată discuția)
Condamnat pt cateva palme MariaD25 MariaD25 Am un prieten bun, in urma cu putin timp a batut un barbat si ia luat banii, a fost inchis la cluj 13 zile saptamana asta il vor aduce din nou la Dej pt al ... (vezi toată discuția)