avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala(+ dosar penal)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala(+ dosar penal)

Buna tuturor
In luna iulie anului 2008 am primit o amenda administrativa(asa cred) in valoare de 400 de ron<aceasta amenda am primito pentru furd cd player auto impreuna cu 2 prieteni>Am platit amenda,am urmat universitatea tehnica si in data de aprilie 2012 mi-a fost luat carnetul de permis pe o luna + o luna bonus.Am uitat de aceea luna bonus si m-a prins politia fara permis de conducere spunand ca-mi face dosar si ca sa nu ma stresez ca se va solutiona cu o amenda si 3 luni permisu luat dupa ce se judeca.De curand am primit o veste rea in care eu si cu inca 2 prieteni i-am batut pe cativa baieti.Unul dintre ei a facut plangere are 22-23 de ingrijiri medicale si ne da in instanta.Am vrut sa ne intelegem cu el dar nu doreste(Precizezca ca persoana vatamata nu a fost singura acolo a mai fost cu vreo 3 care iam batut deci n-am dat intro persoana cat sa nu se mai ridice.A fost doar cativa pumni)As dori o solutionare probabila pentru caz si un sfat
Va multumesc
Deci aveţi două dosare penale , unul pentru conducere fără permis iar celălalt pentru vătămare. În aceste condiţii este greu de spus cum se vor soluţiona , dacă veţi fi trims în judecată şi pentru vătămare corporală, este posibil să primiţi o pedeapsă cu închisoarea, şi, în cel mai fericit caz, să se aplice suspendarea executării pedepsei.
Dacă vor fi două pedepse , pentru 2 infracţiuni concurente, pedepsele se pot contopi, iar dacă pedeapsarezultantă nu va depăşi 3 ani, se poate aplica suspendarea executării pedepsei.
In cazul infractiunii de vatamare corporala poate opera impacarea,inlaturandu-se , astfel, raspunderea penala a dumneavoastra.

Impacarea este un act personal, manifestarea de vointa putand avea loc intre anumiti participanti la savarsirea unor fapte penale si persoana vatamata.

Retragerea plangerii penale prealabile, act indispensabil pentru a fi exercitata actiunea penala , inlatura raspunderea penala a tuturor persoanelor care au intrat in conflict cu legea penala.

Instanta de judecata, in cazul concursului real de infractiuni, va contopi pedeapsa rezultanta , iar daca pedeapsa efectiv aplicata nu depaseste trei ani si este apreciat ca scopul pedepsei poate fi atins chiar fara executarea efectiva a acesteia, va alege modul de individualizare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.


Pana la citirea actului de sesizare, recunoscand toate faptele retinute in rechizitoriu, veti putea beneficia de prevederile art. 320 indice 1 din Codul de procedura penala, pedeapsa prevazuta de lege fiind redusa cu 1/3 .


Instanta de judecata va pronunta o pedeapsa socotind mijloacele de proba administrate in etapa urmarii penale .

Se vor putea retine, de asemenea, circumstante atenuante peronale, inscrisurile putand releva imprejurari care tine de persoanele inculatilor.


Savarsirea unei infractiuni intentionate inauntrul termenului de incercare duce la revocarea beneficiului suspendarii conditionate si executarea unui pedepsei intr-un penitenciar.

Reabilitarea opereaza de drept, fara a fi constata de catre instanta de judecata , dupa implinirea termenului de incercare, compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care se adauga doi ani.

Astfel, vor fi inlaturate interdictiile si decaderile ce au decurs din condamnare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penalã pentru vãtãmare corporalã - cuantum pedeapsa haldan haldan buna ziua...va rog frumos daca imi puteti raspunde si mie ce e de facut in acest caz...si care credeti ca este sentinta si cat imi va da instanta sa ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis pe un drum public si accident neamtualin neamtualin Buna ziua , am si eu o intrebare .. am condus pe un drum public o masina nu am avut permis de conducere si am intrat intr-un copac .. mai era cineva cu ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei mai duce la executarea acesteia in termenul de incercare? desirelia75 desirelia75 Casează sentinţa penală recurată şi rejudecând dispune : Reduce de la un an închisoare la 6 ( şase) luni închisoare pedeapsa aplicată inculpatului ... (vezi toată discuția)