avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

.Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu niste sugestii in demersul meu ptr recuperarea taxei auto.dupa ce am dat ANAF in judecata ptr recuperarea taxe,acum am primit o intampinare de la ANF.Mi se solicita in continuare sa depun raspuns la intampinare.problema e ca nu stiu cum sa formulez acest raspuns.Va rog din suflet sa ma ajutati.

in intampinare ANAF sustine ca taxa ptr emisiile poluante provenite de la autovehicule reglementata de legea nr 9 din 6.01.2012,nu poate fi caracterizata ca fiind contrara art 110 fost art 90 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.si se poate concluziona ca aceasta lege respecta exigentele de compatibilitate cu art 90 devenit 110 din Tratat.

De asemenea ANAF ul mai spune in intampinare :Invederam instatntei de judecata ca in mod eronat reclamanta,adica eu,si a indreptat pretentiile impotriva paratei DIrectia GENERALA A FINANTELOR PUBLICE,intrucat intre aceasta parata si reclamanta nu s au legat,potrivit legii,vreun fel de raporturi juridice.Ca urmare,nu se justifica pretentiile reclamantei privind obligarea paratei DIRECTIA GENERALA A FINANTELOR PUBLICE BRASOV,intrucat aceasta parata nu a emis niciun act/inscris referitor la cererile reclamantei,nu a incasat taxa de poluare a carei returnare se solicita si in consecinta nu poate fi obligata la restituirea a ceea ce nu a primit,respectiv a sumei de 3,599ron, achitata de reclamanta cu tittlul de taxa ptr emisiile poluante provenite de la autovehicule la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE.
PE cale de consecinta indicam legitimitatea procesuala pasiva a ADMINISTRATIEI FINANTELOR PUBLICE .

Pentru considerentele expuse,solicitam instantei admiterea exceptiei invocate si respingerea actiunii in contradictoriu cu DIRECTIA GENERARALA A FINANTELOR PUBLICE,ca fiind indreptata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.


Cam asta scrie in mare ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE in intampinare..
SIncer nu prea inteleg mare lucru...de aceea va rog sa ma ajutati cat mai exact cum sa formulez un raspuns cat mai exact la aceasta intampinare.
Multumesc anticipat

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: sebyy , utilizator 22:41, 11 Aprilie 2013
Un avocat iti preia actiunea in jurul sumei de 300 Ron,si nu-i indiferent cine formuleaza. Dar partea cu "'Obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata pe care le voi face cu acest proces.'' in orice caz nu cred ca e o idee buna.

Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc ptr raspuns..onorariul avocatului costa 200 euro m am interesat,e procent din suma pe care trebuie sa o recuperez.iar daca mi-as fi permis un avocat,n-as fi mai intrat pe acest site,cautand in disperare niste lamuriri despre cum ar trebuii sa procedez in continuare.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
sebyy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto lrd lrd Buna ziua, la data de 2.12.2009 am inmatriculat un autoturism skoda fabia si am platit taxa de poluare in valoare de 2170 lei, intrebarea mea este daca am vreo ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa de poluare Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați Buna ziua. As dori sa incep un demers judiciar pentru restituirea taxei de poluare, pentru incompatibilitatea prevederilor O.G.50/2008 cu dreptul comunitar, ... (vezi toată discuția)
Model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare Adrian Dinica Adrian Dinica care este amabil sa imi trimita si mie un model de cerere chemare in judecata pentru recuperarea taxei de poluare? (vezi toată discuția)