avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnat definitiv - posibilitate recuperare permis, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnat definitiv - posibilitate recuperare permis, pedeapsa

Solutie: decizia penală nr. 630 - În temeiul art. 385 ind. 15 pct. 2 lit. d C.proc.pen. admite recursul declarat de inculpatul ................ împotriva sentinţei penale nr. 12/11.01.2013, pronunţată de Judecătoria Cornetu. Casează în parte sentinţa şi rejudecând, în fond: În temeiul art. 81 C. pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de 1 an şi 2 luni închisoare, pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 2 luni, calculat conform art. 82 C. pen. În temeiul art. 359 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispooziţiilor art. 83 C.pen. privitoare la revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. În temeiul art. 192 alin. 3 C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Pronunţată în şedinţă publică.

vreau sa stiu ce pedeapsa a ramas pana la urma si daca poate sa se duca cu aceasta decizie la DRPCIV sa ia permisul.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Aţi primit o pedeapsă cu închisoarea în cuantum de un an şi două luni, şi s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei .Acest lucru înseamnă că nu veţi merge la închisoare, în schimb aveţi 3 ani şi două luni în care trebuie să vă abţineţi de la comiterea altor infracţiuni, în caz contrar vă va fi revocat beneficiul suspendării executării pedepsei.
Un nou permis puteţi obţine după un de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie curtea de apel marian-ene marian-ene Solutie: Admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad împotriva sentintei penale nr. 235 din 08 Mai 2012 a Judecatoriei BÂRLAD, ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendare ... gutti gutti Buna seara ... am si eu o dilema .. Cum se procedeaza in cazul meu sa am cazieru curat ? care sunt pasii de urmat .Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)