avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune RADAR in miscare - legalitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune RADAR in miscare - legalitate

Buna Ziua!
Pe data de 06.04.2013 conduceam autoturismul de la firma unde lucrez in localitatea Eforie Sud, pe DN39, din directia Mangalia catre Constanta.
Aproape de iesirea din localitate, am apasat mai tare pedala de acceleratie, insa nu am observat exact ce viteza aveam, iar aproape de iesirea din localitate am observat un autoturism marca DACIA LOGAN de culoare ALBASTRU cu numarul de inmatriculare CT09LGI pe care il cunoasteam ca si "radar" ce apartine Serviciului Rutier Constanta. Am ciupit frana insa cred ca a fost prea tarziu.
Pe data de 08.04.2013 orele 10:00 am fost sunat de la birou si m-au anuntat ca sunt cautat de un agent al Serviciului Rutier Constanta, in calitate de conducatorul al autoturismului cu numarul CT09KWF. (eu fiind trecut pe foaie de parcurs al acelui autoturism si nu ca as fi vazut pe camera video a aparatului radar).
M-am prezentat iar pe numele meu a fost completat un proces verbal de catre "agentul x" din cadrul SR CONSTANTA care a prezentat astfel fapta
"In ziua de 06.04.2013 ora 10:45 (taie si scrie 10:35) locul Eforie Sud a savarsit urmatoarele:
A condus auto cu nr.CT09KWF pe DN39 in loc Eforie Sud cu viteza de 104km/h"
Fapta sav este prev de art 121/1 din ROUG 195/2002 si sanctionata de art.102/3/6 din OUG 195/2002 r"
mi-a stabilit o sanctiune contraventionala de 675 de lei (dupa ce a scris initia 665 a taiat si a rescris 675) cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a sumei de 337,5.
Nu mi-a trecut RCA`ul in procesul verbal insa au fost completate mentiunile si faptul ca pot contesta procesul verbal la Judecatoria Constanta.
Undeva in subsolul procesului verbal peste alte inscrisuri tipizate, agentul de politie a scris "filmat cu aparat radar CT09LGI castea video A605".
In momentul cand mi-a inmanat procesul verbal agentul constatator a declarat "puteti face contestatie, s-ar putea sa castigati, nu cred ca exista fotografii cu fapta savarsita de dumneavoastra".

Ce anume ma indrumati sa contest in legatura cu cele RELATATE mai sus.?
(as putea contesta faptul ca angetul constator nu este acelasi cu cel ce a intocmit procesul verbal? / faptul ca nu a fost trecut RCA`-ul in PV, ca la descrierea faptei nu a fost trecut denumirea aparatului RADAR cu care a fost efectuata masurarea vitezei si filmarea? ..)

Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: RazvanXnXX , utilizator 17:14, 9 Aprilie 2013
revin cu mentiune "Loganul pe care era montat aparatul RADAR se afla in miscare"
-In primul rand, puteti contesta stersaturile existente in procesul verbal. (Procesul verbal nu are voie sa contina stersaturi si corecturi, ca cele descrise de dvs.)
-In al doi-lea rand, locul savarsirii faptei trebuia descris mai amanuntit. Eforie sud, DN39 se refera la o zona cu acoperire mult prea mare. Ar mai fi trebuit mentionata si o borna de marcaj sau ceva de genu.
-In al trei-lea rand, radarul este necesar sa fie unul omologat iar cel care masoara viteza cu radarul trebuie sa detina un atestat.
-In al patru-lea rand, acestia sunt datori sa va arate pozele care nu au voie sa aibe mentiunea AT (sau asa ceva, nu sunt sigur ce litere) in coltul paginii, deoarece ar insemna ca radarul era setat pe simulare/verificare aparat, astfel ca o masuratoare a vitezei nu ar fi exacta.
-Iar agentul constatator trebuie sa fie acelasi cu cel care a surprins savarsirea faptei de catre dumneavoastra. Ar putea exista o exceptie cand se face mentiune in cuprinsul procesului verbal, despre o astfel de situatie.
Ultima modificare: Luni, 8 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
multumesc pentru sfat! Daca se mai poate si o alta parere! Multumesc!
Si poate si cu referire la ceva art. din lege pentru a o contesta
Acelasi radar am prins si eu pe data de 07.04.2013
avand 115km/h? Ce ai facut mai departe Razvan?
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
dragosp92, utilizator
RazvanXnXX a scris:

multumesc pentru sfat! Daca se mai poate si o alta parere! Multumesc!
Si poate si cu referire la ceva art. din lege pentru a o contesta

Ordonanta Guvernului 2/2001: Art.16-19

Alte discuții în legătură

Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie radar alexdan25 alexdan25 buna ziua ! undeva in apropiere de iesirea din eforie sud, pe la 3 dimineata, am fost oprit de un agent de circulatie care a iesit din masina de serviciu ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere (viteza). pot castiga contestatia sau nu? AleXandru_123 AleXandru_123 Buna seara, in data de 4.03.2012 am fost surprins pe drumul E70, in afara localitatii, cu o viteza de 174 km/h cu un... Logan 1.4:O. M-a oprit masina care avea ... (vezi toată discuția)