salutare. firma la care muncesc are un compartiment de constructii si amenajari, dar nu aceasta este activitatea principala (codul caen este altul, nu unul specific constructiilor). patronul vrea sa angajeze o persoana la acest compartiment.
intrebari:
1. ca salariu minim (persoana este calificata, studii medii) voi merge pe minim 720 lei sau pe minimul pentru un calificat cu studii medii din constructii?
2. care este salariul minim in constructii?
Salariul minim in ramura constructii este de 650 lei (pentru necalificati).
Cuantumul salariului este in functie de cerinta de studii a postului respectiv. Daca cerinta este de studii medii salariul minim va fi de: sal.minim x 1,2. Daca postul necesita studii superioare salariul minim va fi de: sal.minim x 2,0.
1) Prin Contractul Colectiv de Munca (care ar trebui sa existe in orice firma/societate) exista o rubrica privind coeficientii de ierarhizare a salariilor de baza minime, pe grupe valorice si categorii de salariati cu studii generale, medii sau de maistri si respectiv pentru studii superioare. Grupele valorice ar putea fi de la I la III pentru studii generale, medii sau maistri si de la I la V pentru studii superioare. Calcularea salariului se face astfel, ex: 650 lei/luna x 1,49 (coeficientul de ierarhizare) = 968,5 lei/luna.
2) Prin Actul aditional la Contractul colectiv de munca la nivel de ramura constructii pe anii 2008-2009 nr. 744/2009 publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 2 din 2009, la art. 50 este stipulat faptul ca: ”Salariul minim brut de baza pe ramura constructii se fixeaza la 650 lei pe luna, incepand cu data de 1.01.2009, pentru un program de lucru de 170 ore/luna”, adica 3.824 lei/h.
Mergeti pe minimum prevazut de lege pentru muncitor necalificat in constructii la care aplicati coeficientul de ierarhizare pentru muncitorii calificati (650 lei x 1,2 = 780 lei)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Coeficient salarizare
doban
buna ziua,coeficientul de ierarhizare pentru scoala de maistrii este de 1.3 si se aplica la salariul minim negociat pe unitate ,ce inseamna asta va rog dati un ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura
RACF
lucrez la o firma de constructii la care am aflat ca exista contract colectiv la nivel de ramura.as dori sa stiu indicii de salarizare avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)