Buna ziua.O cunostinta de a mea se confrunta cu o problema,angajatorul este in urma cu salarile cu o luna de zile.
Ce ar putea fi de facut in asta?Temerea este ca angajatorul poate face mici "manevre" sa-i faca viata grea antajatului daca depune vreo plangere,sunt 2 fosti angajati patiti cu asta,le-a fost pusa in carca un prejudiciu pentru stricarea unui utilaj iar altor 2 li s0a pus in spate un furt.
As dori sa aflu ce poate face respectivul sa-si recupereze salariu/sa depuna o plangere fara sa afle angajatorul?
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.
ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare).
Neplata salariu
mihay07
Buna ziua o intrebare daca ma poate ajuta cineva.
Am lucrat la o firma de cafea ,,tepara,, din SUCEAVA.dupa o perioada de 4 luni lucrata la ei mi-am dat ... (vezi toată discuția)