avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi neluate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi neluate

Buna ziua,

Timp de doi ani de zile (din februarie 2011) am fost angajata la o firma care nu mi-a platit nicio contributie la stat. Firma a si intrat in insolventa in septembrie 2011, iar eu am plecat de la ei in 4 ianuarie 2013. Inainte de declararea insolventei am ramas fara neplata a doua salarii, pe care presupun ca nu mai am nicio sansa de recuperare.
Insa, intrebarea este: mai am aproape 12 zile de concediu din 2012 neluate, pe care inca nu mi-am primit banii. Ce pot face sa recuperez macar acesti bani? Am incercat cu frumosul si de fiecare data mi se spune sa astept.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:06, 17 Aprilie 2013
Mergeti la lichidator si vedeti daca sunteti inscrisa la masa credala cu drepturi salariale restante ...
Da, sunt inscrisa la masa credala, insa aceasta se aplica pentru cele doua luni de salarii neluate.

Intrebarea mea era: ce pot face sa imi recuperez banii pe concediul neefectuat, concediu aferent anului 2012, de dupa intrarea in insolventa?

Multumesc.
La masa credala trebuie sa fiti inscrisa cu toate creantele salariale si nu numai cu o parte din ele ...
Asa este, dar banii de concediu se refera la drepturile de dupa declararea insolventei. Din cate ni s-a spus de catre patronul companiei, legea insolventei prevede ca dupa declararea insolventei, ei sa ne acorde toate drepturile la timp, si ca datoriile acumulate ulterior declararii insolventei, nu intra la masa credala.
Nu am auzit de asa ceva ... daca este in insolventa , datoriile cumulate ulterior nu intra in masa credala .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti lucutza55 lucutza55 am lucrat la o societate care a intrat in faliment. cum pot recupera drepturile banesti neachitate respectiv plata pentru perioada de previz si pentru ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)