avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa de redactare Act de Adjudecare, abuziva sau nu...
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa de redactare Act de Adjudecare, abuziva sau nu...

Bun ziua,
tot respectul pentru munca de lamurire, pe care o presteaza aici o gramada de specialisti, total benevol, din pasiune si dorinta de sustinere a oamenilor si a cadrului legal.

Ma intereseaza o parere in ceea ce priveste o taxa de redactare Act de Adjudecare, perceputa de catre mai multi executori din Ro.

Am cumparat un imobil, prin aceasta procedura speciala, iar la final m-am trezit cu un cost de 300 de lei, justificat in acte, pentru redactare. Nu ar fi o mare problema, insa am un mare disconfort in ceea ce priveste principiul. Cum adica 300 de lei pentru a redacta doua pagini?! pai ce ma faceam daca erau vreo 50 :) !!

Cat de legal este sa se procedeze in acest mod si care ar fi actiunile, pe care le-ati recomanda, in sensul de a face ceva, pentru a mi se returna banii. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt disperat dupa bani, insa cred ca unii executori mizeaza pe ignoranta si pasivitate, eu nu sunt pregatit sa stau capra, daca se poate, vreau sa fac ceva.

Ma gandeam sa fac o cerere la OPC pentru taxare excesiva... Cumva trebuie sa existe o metoda, cu ajutorul careia, sa se reglementeze, costul maxim de redactare a doua pagini, mai ales in situatia in care nu ai de ales, se subintelege ca nu se poate merge in alta parte pentru a gasi o secretara mai ieftina.

tot respectul!
Cel mai recent răspuns: floraur , utilizator 09:20, 11 Aprilie 2013
Nu ar fi o problema ca as supara pe cineva... deja m-am certat cu trei executori, pe tot felul de subiecte. Depilda: am avut o surpriza, sa nu pot participa la licitatie pentru ca nu am platit 10% din raportul de evaluare, cand toata lumea stie ca am nevoie de 10% din suma din publicatia de vanzare. Altadata m-am prezentat la o licitatie cu un pret mai mic decat pretul de deschidere - 140.000lei, iar mai apoi am vazut ca cineva are o alta oferta de 141.000lei... de unde poate cineva sti exact, ce oferta am eu?? Am mai pierdut un imobil in Galati, pentru ca nu s-au afisat publicatiile de vanzare, decat la biroul executorului la ora 10.30... iar licitatia incepea la ora 12.30.
Am mai platit astfel de "amenzi" de 300 de lei pentru actul de adjudecare,d e vreo trei ori. cred ca as puta face un serial,gen 'Aventuri la pescuit'
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
floraur, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am adjudecat la licitație un imobil executat silit, locuit de rude ale fostului proprietar. cum pot intra în posesie dacă ei nu vor să-l elibereze? lala21 lala21 Bună ziua,am cumpărat un apartament la licitație, am toate actele, dar cine locuiește acolo nu vrea sa părăsească apartamentul(nu sunt foștii ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit ipotecar ypohs ypohs Am un credit cu ipoteca , din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa fiu la zi cu rata ramanand restant . Ipoteca este pe un teren de 500mp si doua ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)