avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime

Buna ziua.Am cautat in legislatie si nu am gasit,care este amenda,pentru o firma daca nu plateste sporul de vechime,la un control ITM?
Ma poate ajuta cineva,sa gasesc legea?
LOREDANA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 25 Februarie 2009
Nu exista o asemenea sanctiune precizata intr-un act normativ anume.
Puteti face o sesizare la ITM care verifica si lasa angajatorului ca sarcina sa va plateasca sporul cuvenit. Daca nu il plateste va fi sanctionat de ITM. Daca nici asa nu rezolvati puteti sa-l actionati pe angajator in judecata la tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta.
Succes!
loredana1973 a scris:

Buna ziua.Am cautat in legislatie si nu am gasit,care este amenda,pentru o firma daca nu plateste sporul de vechime,la un control ITM?
Ma poate ajuta cineva,sa gasesc legea?
LOREDANA


Art.21 din Legea nr.108/1999 : Refuzul unui angajator, persoana fizica sau juridică, de a aduce la îndeplinire măsurile obligatorii, dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta, în limitele şi cu respectarea prevederilor
art. 6 şi 19 din lege, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 3000 lei la 10.000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul de ordine interioara pentru pfa astridamel astridamel Regulamentul de ordine interioara este obligatoriu si pentru PFA, sau numai pentru SRL? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neacordat codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Sunt in conflict cu angajatorul deoarece nu vrea sa-mi plateasca concediile neefectuate din vina sa. Ce trebuie sa fac mai departe? (vezi toată discuția)
Firma rau platnica catre angajat, ce e de facut ? Dorky Dorky Firma care intampina dificultati financiare, posibil chiar aproape de insolventa. Nu si-a platit unul dintre putinii angajati chiar si la cateva luni de ... (vezi toată discuția)