freeelis a scris:
1. Potrivit art.23 alin.1 lit.b din Legea nr.108/1999, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei, neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre entitatea controlata a masurilor dispuse de inspectorul de munca, la termenele stabilite de acesta.
3. Durata unui litigiu de munca este variabila putand dura de la cateva luni pana la cativa ani. Durata litigiului este conditionata de mai multe aspecte care tin atat de catre instanta de judecata , dar si de partile din proces.
1. Am parcurs legea si nu mi-a reiesit in clar ca ITM poate soma pe angajator sa-mi plateasca drepturile salariale restante cuvenite si ca altfel are dreptul sa il amendeze cu 5.000 - 10.000 lei.
Mai mult decat atat, nu stiu ce se intampla daca patronul refuza sa plateasca aceasta amenda maricica mai ales ca e un bine stiut rau platnic, ca sa nu zic tepar.
3. Asta banuiesc ca e valabil in cazul proceselor din instanta. In cazul sanctiunii ITM e vorba de doar 2-3 saptamani in care il astepta pe angajator sa-si onoreze obligatiile de plata catre fostul angajat pana a-i aplica aceste amenzi ?
Merci