avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu maternitate intrerupt de concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu maternitate intrerupt de concediu odihna

Buna ziua!
Poate fi intrerupt prenatalul, respectiv cele 63 de zile dinaintea nasterii, de concediu de odihna si dupa aceea reluat prenatalul tot inaintea nasterii? Sa zicem ca nasterea va surveni dupa mijlocul lunii octombrie, iar prenatalul sa fie inceput in august, intrerupt in luna septembrie de concediu de odihna, si apoi reluat prenatalul din luna octombrie.


Cel mai recent răspuns: tpo_tudor , utilizator 19:14, 16 Februarie 2010
Cand medicul care va are in avidenta cu sarcina va acorda concediu de maternitate, acesta nu mai poate fi intrerupt pentru CO.
CO il veti lua dupa cel de maternitate dar numai pentru un an in urma. Daca veti intra in concediu crestere copil nu mai puteti beneficia de CO neefectuat.
Cum adica pentru un an in urma?
Nu am dreptul la concediu de odihna pe anul in curs, respectiv 2009? Acelasi lucru l-am facut si la primul copil, e adevarat concediu de odinha inaintea prenatalului, si mi s-a dat tot, dar la reintoarcerea in unitate nu am mai avut dreptul la concediu pe anul respectiv. Intreb acest lucru intrucat conform noilor norme, venitul aferent lunii in care s-a nascut copilul (octombrie) se considera a fi acelasi cu luna precedenta, si ma avantajeaza un concediu de odihna dublu in calculul celor 12 luni anterioare nasterii copilului pentru calculul indemnizatiei.
Multumesc pentru raspuns.
Aveti dreptate dar eu ma referea la faptul ca nu puteti lua CO neefectuat decat pe un an in urma.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema. Tinand cont de faptul ca suspendarea CIM s-a facut, in cazul meu, dupa efectuarea celor 126 zile de concediu pentru sarcina si lehuzie, pentru perioada aceasta (aproximativ 4 luni) am dreptul la zile de CO? Mie mi s-a acordat, anul trecut CO doar pana la data intrarii in conc. de maternitate, cu toate ca si in acesta perioada am avut CIM in vigoare, adica nu era suspendat. Care este temeiul legal? Va multumesc.
CO se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic - art.140 alin.2 C.mun.

Alte discuții în legătură

Co de odihna in cazul suspendarii cim pt co ingrijire copil carmin72 carmin72 Buna ziua! Cum se efectueaza co de odihna in cazul salariatului care-si suspenda contractul de munca pentru co de ingrijirea copilului? De pilda, salariatul A ... (vezi toată discuția)
Discutii diverse luminitafuleki luminitafuleki buna ziua!sunt educatoare titulara si as dori sa stiu daca dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului mai beneficiez de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)