avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... aCTIUNE IN ANULARE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

aCTIUNE IN ANULARE

AM PRIMIT ZILELE ACESTEA O SENTINA CIVILA EMISA DE JUD.BRASOV PRIN CARE SUNTEM OBLIGATI SA ACHITAM CREDITORULUI CIRCA 13 MIL, DAR CEREREA VAD CA ESTE FORMULATA PE 690 c.CIV SI PREVEDERILE . NOI NU AM AVUT PARTE DE NICI-O CITARE SI NU AM FOST CHEMATI PENTRO CONCILIERE, DE FAPT SA VEDEM DESPRE CE E VORBA. NU AM AVUT POSIBILITATEA SA DEPUNEM INTAMPINARE SA NE APARAM, NEAVIND CUNOSTINTA DE ACEST DOSAR. CIUDAT ESTE CA FACTURILE SUNT PE 2003, IAR CONTRACTUL PUS DE EI SPUNE CA E VALABIL PE 2004, CU TOATE CA NU S-A FACTURAT NIMIC IN ANUL 2004. FACTURILE RESPECTIVE FIIND IN ANUL 2003, IAR PENALITATI PERCEPUTE DE 0,15% PENTRU FIECARE ZI. CREDETI CA S-A PROCEDAT CORECT SI MA POT ADRESA INSTANTEI PENTRU CERERE IN ANULARE PENTRU MAI MULTE CAPETE.
Cel mai recent răspuns: michi , utilizator 11:02, 28 Septembrie 2005
ave,
daca esti mihaijuridic, dar nu ai tangenta cu juridicul, e o neinspirata alegere; insa vazand suma de 13mil, tind sa te consider un stagiar consilier juridic (un avocat nu vad sa ceara sfat in comercial, pe un subiect ca asta); daca pana aici rationamentul este veridic, atunci ca si coleg, te sfatuiesc sa verifici inca o data corespondenta purtata de firma unde lucrezi, ca e foarte posibil ca, din lipsa de procese adecvate, sa ti se fi dat o 'ocupatie'; apoi nu abordezi calea unei cereri in anulare a actiunii (sentintei), ci in atare situatie, ataci in apel (vezi sa nu fie doar recurs), dar ai mare grija la termene (15zile de la comunicare); AICI nu inteleg de ce, daca esti stagiar (presupunand rationamentul corect), te'au lansat pe cai de atac precum apel sau recurs... posibil ca nu ai vreun indrumator, si ar trebui sa te interesezi...
...si verifica si legea 469 din 2002 cu disciplina contractuala, te va ajuta la combaterea pe fond a problemei...
fortuna vis,
cATRE ANONIMUL CARE NU ARE BUN SIMT SA-SI DE-A NUMELE, NU MAI FACE PE DESTEPTU SI FARA ACUZE. pUNE MINA PE ORDONANTA NR 5/2001 REBULICATA SI AI SA VEZI CA TERMENUL ESTE DE 10 ZILE DE LA INMANARE SAU COMUNICARE - ART.8 IAR EU AM PUS O BANALA INTREBARE, FIRMA LA CARE LUCREZ ARE PROCESE CHIAR MULTE PENTRU REALIZARILE EI. rECURSUL SE FORMULEAZA, ABIA CIND PRIN HOTARARE CEREREA IN ANULARE A FOST RESPINSA ART.8 ALIN. 5. IAR PROBLEMA NU E LA MINE VAD CA SE SPUNE CA E DOSAR COMERCIAL, DAR A FOST JUDECAT LA JUDECATORIE, ORI LA ART.2 ALIN1, cERERILE INDIFERENT DE VALOARE SE DEPUN LA JUDECATORIE IN CAZUL CELOR FORMULATE IN MATERIE CIVILA IAR CELE IN COMERCIAL LA TRIBUNALE. ASA CA MAI LASA CU FILOSOFIA DE CIRCIUMA, CA ARATI DE FAPT CA TU ESTI UN NIMENI SIIN AFARA DE COD.PR.CIVIL NU STII NIMIC. LA URMA URMEI NU ETREABA TA CE SUNT ORI STAGIAR ORI AVOCAT, SAU UNUL DE PE STRADA CARA ARE BUN SIMT SI ISI DA MACAR NUMELE SI NU SPUNE BAZACONI, IAR DAC NU STIAI SENTINTA SE NUMESTE HOTARAREA DATA DE CATRE INSTANTA DE FOND, IAR CEREREA IN ANULARE SE DEPUNE SI SE SOLUTIONEAZA LA INSTANTA COMPETENTA PENTRU JUDECAREA FONDULUI, STIAT CA SUNT ART DIN cpciv, CA IN CAZURI EXEPRES PREVAZUTE DE LEGE COMPETENTA CADE IN SARCINA ALTEI INSTANTE DECIT CEA PREVAZUTA LA ARTICOUL RESPECTIV. ASA CA LAS-O BALTA CU SFATUL TAU DE 2 BANI. SPER SA AI O ZI MULT MAI BUNA!
După câte stiu, s - a Abrogat recursul în cazul Somatiei de plată O.G. 5 / 2001, hotărârea ( dată în urma cererii în anulare ) este definitivă si irevocabilă. Mai vedeti modificările O.G. 5 / 2001.
mihaijuridic, nu are rost sa te certi cu anonim pt ca tu ai spus ca ai primit o "sentinta civila" si nu ai specificat ca tipul actiunii era de fapt o somatie de plata care se solutioneaza de catre instanta printr-o ordonanta care contine somatia de plata. Daca mai esti in termenul de actiune in anulare a somatiei, te sfatuiesc sa verifici dosarul si sa vezi daca procedura de citare este completa in ceea ce priveste societatea la care lucrezi (adica daca sunt la dosar dovezile de comunicare ale citatiei). Chemarea la conciliere nu este obligatorie. Cat despre facturile pe anul 2003 si contractul incheiat pe 2004, e greu sa dau un raspuns pt ca nu le-am vazut. Oricum, creanta trebuie sa fie lichida, certa si exigibila si se poate ca respectivul contract isi produca efectele pe anul 2004, dar obligatia de plata sa fie in anul 2003. e perfect legal ca un contract sa isi produca efectele ulterior, iar plata obligatiei sa se efectueze in avans. Verifica daca e existat specificat in contract un termen de plata si in ce conditii (in rate, integral etc) ca sa iti dai seama daca respectiva creanta era lichida certa si exigibila asa cum cere Ord. 5. Eu te sfatuiesc sa incerci si o actiune in anulare, daca mai esti in termen pt. simplu fapt ca nu ai ce sa pierzi. Bafta
Mihaijuridica a scris. Eu personal, nu ma cert cu nimeni, eu un schimb de ideii intre juristi si sau avocati, cu mai multa sau mai putina experienta,ori nu cred ca aici se discuta asa ceva. Dar ma deranjeaza atitudinea care o aplica unii si sub protectia anonimatului, de fapt cel care nu e sigur are tot interesul sa se protejeze. Oricum sunt in termen si mi-am facut treaba ,dar vroiam si eu sa vad cine stie sa rapunda, avind in vedere ca ridica multe probleme somatia de plata. Si nu cred ca are importanta suma, doara procedura. Iar problema cu citatiile sunt la dosar, dar nu au fost comunicate nimanui, nu exista confrimarea destinatarului. Eu asa cred. Mihaijuridic

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters14151 ContSters14151 Mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima ... (vezi toată discuția)
Citatie glia glia sfatuitima va rog am fost citata in judecata pt.somatie de platarespectiv 3 facturi neplatite[2006,2008,2009].Cele din 2009-am dovada platii,dar la celelalte ... (vezi toată discuția)
Recurs? stanceni stanceni Buna ziua, am castigat in prima instanta o cerere de judecata avand ca obiect pretentii, insa parata a facut recurs, in care am urmatoarele \"cu mentiunea de a ... (vezi toată discuția)