avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme pensie alimentara

buna seara,
sunt divortat si am un copil de 15 ani, pensia alimentara este 25 % din salar si se trage odata pe luna, si se inmaneaza mamei personal la casieria firmei.
as dori sa stiu daca exista posibilitatea ca sa-i deschid copilului un cont bancar in care pensia alimentara de 25% din salariul meu sa i se vireze in respectivul cont, de care sa se poata folosi dupa implinirea varstei de 18 ani.
sau propuneti ca o parte din cei 25% din pensie sa se inmaneze mamei, iar restul sa se vireze in cont?
subliniez faptul ca fiica si fosta sotie, locuiesc impreuna intr-un apartament cu 2 camere si copilul fiind in clasa a opta, contribui lunar la cheltuieli extrascolare.
va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.
o seara placuta
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:18, 9 Aprilie 2013
Pensia se datoreaza pentru intretinerea lunara a copilului, veti plati pensie si dupa 18 ani daca fiica va mai fi la scoala. Angajatorul dvs e dator sa vireze pensie in contul indicat de creditor.
Ori va intelegeti cu mama ca o parte din bani sa-i puna dansa intr-un cont al copilului, ori ce ati cheltui dvs peste pensie, nu mai contribuiti si ii puneti pe cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Paul Mutica Paul Mutica Buna ziua, Sunt parintele unui baietel de 1 an si 4 luni si, momentan, locuim cu totii la adresa fostei mele prietene. Ea doreste insa sa plec si sa ma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copil alexandru1206 alexandru1206 Buna ziua In urma unui divort minorul va sta cu mama urmând ca tatăl sa plateasca pensie alimentară.Tatal doreste sa plateasca pensia in cont deschis pe ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lili5 lili5 sotul meu, cu care sunt in divort si cu care am un fiu de 11 luni are o fiica dintr-o casnicie anterioara. nu ii plateste pensie alimentara de 10 ani, fiica ... (vezi toată discuția)