Buna ziua,
Sunt parintele unui baietel de 1 an si 4 luni si, momentan, locuim cu totii la adresa fostei mele prietene. Ea doreste insa sa plec si sa ma înlocuiască cu un cec lunar echivalent a 25% din veniturile mele (cca 250 euro). Întrucât salarul meu e declarat integral, suma este destul de mare. I-am oferit niste termeni corecti, cred eu: sa ii plătesc jumatate din toti banii cheltuiti lunar cu cresterea copilului meu, chiar daca plec din casa ei din voia ei, nu a mea (pe baza de facturi si chitante). Alternativa, dat fiind ca banii sunt dreptul copilului, nu al ei, ar fi sa pun in contul lui 25% si sa ii poată folosi el direct la 18 ani. Bineinteles ca vrea 25% lunar, fara intrebari despre ce face ea cu ei, desi recunoaste ca nu s-a ajuns la aceasta sumă (250 euro) in nicio luna pana acum, nicidecum la dublul ei (ca doar are copilul doi părinți cu venit). Întrebarea mea ar fi una simpla, cred. Care din noi are dreptate in fata legii - eu care cer justificare de cheltuiala in folosul copilului sau ea care merge pe plafon maxim, fara intrebari si drepturi din partea mea? Va multumesc
Buna seara,
Conform art. 529 C.Civ, daca ajungeti in instantra veti plati 25% din venitul net lunar ca pensie alimentara
Si suma nu se poate depune in conturi sau mai stiu eu ce alta metode.