avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Sunt parintele unui baietel de 1 an si 4 luni si, momentan, locuim cu totii la adresa fostei mele prietene. Ea doreste insa sa plec si sa ma înlocuiască cu un cec lunar echivalent a 25% din veniturile mele (cca 250 euro). Întrucât salarul meu e declarat integral, suma este destul de mare. I-am oferit niste termeni corecti, cred eu: sa ii plătesc jumatate din toti banii cheltuiti lunar cu cresterea copilului meu, chiar daca plec din casa ei din voia ei, nu a mea (pe baza de facturi si chitante). Alternativa, dat fiind ca banii sunt dreptul copilului, nu al ei, ar fi sa pun in contul lui 25% si sa ii poată folosi el direct la 18 ani. Bineinteles ca vrea 25% lunar, fara intrebari despre ce face ea cu ei, desi recunoaste ca nu s-a ajuns la aceasta sumă (250 euro) in nicio luna pana acum, nicidecum la dublul ei (ca doar are copilul doi părinți cu venit). Întrebarea mea ar fi una simpla, cred. Care din noi are dreptate in fata legii - eu care cer justificare de cheltuiala in folosul copilului sau ea care merge pe plafon maxim, fara intrebari si drepturi din partea mea? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Paul Mutica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 14:27, 25 Martie 2018
Buna seara,
Conform art. 529 C.Civ, daca ajungeti in instantra veti plati 25% din venitul net lunar ca pensie alimentara
Si suma nu se poate depune in conturi sau mai stiu eu ce alta metode.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Legea spune clar,pensia de intretinere se da in natura, ea se da in bani numai daca nu va intelegeti numai daca nu nu o prestati in natura.

Cereti asta judecatorului spunand ce anume in natura, mancare, haine, activitati extrascolare, caiete scoala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărire pensie de întreținere după veniturile nete: se iau în considerare, ca probe că a contribuit și în natură la întreținerea copiilor, cheltuielile făcute de părintele nerezident ? Nata88 Nata88 una ziua, Asa o situatie: sotul are 2 copii minori dintr-o alta casnicie. Dupa hotararea de divort s-a ajuns la intelegerea amiabila de a plati o pensie ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Pensie întreținere ovidiudtru ovidiudtru Fosta soție a cerut majorarea pensiei de intretinere a doi copii, unul de 10 ani și cel de-al doilea în vârstă de 18 ani, încă elev la liceu,solicitând ... (vezi toată discuția)