After-school de stat pret 1000 lei /luna, inpartit la mama si tata= 500 lei
Curs inot pret 500 lei 8 sedinte pe luna, inpartit la mama si tata=250 lei
Eu platesc 1000 lei cat sa acopere 750 de lei de mai sus cat si alti 250 lei pentru mancare si haine.
Un sfert din salariul de acum reprezinta 1700 lei.
E munca grea aici, eu nu o sa platesc nici un leu in plus peste 1000 lei, ma duc si muncesc la negru si aia e, adio pensie, dar nu o sa sa sustin decat pe copil si atat.
Daca nu mai figurez cu venit, copilul trebuie sa primeasca 25% din salariul minim pe economie careveste 1750 lei deci, legal copilul primeste maxim 450 lei
I-am explicat asta concubinei, dar nu intelege, ea simpte ca ei i se cuvin bani.
E vreo cale ca sa lucrez corect, sa beneficiez de pensie maintarziu si sa imi ajut copilul cum am facut-o si pana acum?
Sau e musai sa platesc 25% din salariu? Chiar daca asta este peste nevoile copilului?
Multumesc.
gi-jane2 a scris:
conteaza cat inseamna in suma 1/4 din salariu, cat trimiteti si care sunt nevoile copilului.
veti ajunge in instanta si veti avea nevoie de avocat.
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.