avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimetara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimetara

Platesc pensie alimentara pentru primul copil, acum 3 ani aveam un salariu de 900 de lei si s-a stabilit o pensie de 165 de lei. In preznt am un salariu de 3000 de lei si inca un copil in intretinere. Cat ar trebui sa ii revina pensia primului copil? eu ii trimit lunar 200 de lei plus haine si jucarii lunar. Ma astept ca fosta sotie sa ma dea in judcata pentru marirea pensiei. procentul de 25 la suta se imparte la 2 ? sau au amanadoi cate 25 la suta din venitul meu ?
Cel mai recent răspuns: yo85 , utilizator 09:56, 25 Aprilie 2017
1/6 din net ptr fiecare copil in intretinere, este maximul acordabil in cazul a 2 copii. Daca va avantajeaza, puteti face dvoastra o cerere de majorare de pensie pentru copilul care nu locuieste cu dvoastra, solicitand instantei ca majorarea sa fie acceptata in natura. Adica in loc de bani mai multi catre doamna mama, sa cumparati haine, rechizite etc strict ptr copil.
Obligaţia dvs.legală curge de la data depunerii cererii de majorare a pensiei de către mama copilului. Moral, oferiţi-i copilului cât vă îndeamnă sufletul, peste cei 165 lei.
Buna ziua,
Conform ,,art. 529 C.Civ.
Cuantumul întreţinerii
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii."

In aceste conditii, cuantumul pentru fiecare din cei doi copii este de 1/6 din venitul net!
Daca veti mari cuantumul la 500 lei poate veti scapa de proces si va veti intelege omeneste cu mama copilului dumneavoastra.

Nu uitati, ca vreti, ca nu vreti, doamna este si va ramane mama unuia din copiii dumneavoastra si, indiferent de neintelegerile trecute, acum, cum fiecare are drumul lui in viata, e bine ca, pentru interesul acelui copil, sa discutati civilizat.

EL ESTE SI VA RAMANE COPILUL AMBILOR!
asta fac in fiecare luna. pe langa cei 200 de lei ii cumpar mereu, la fiecare vizita, haine, jucarii, mancare, merg cu el la magazin si isi ia ce doreste
nu vreau sa ii dau mamei in mana mai multi bani. de 3 ani ma tine doar prin procese, asa ca prefer sa ii investesc in nevoipe copilului direct. multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)