avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului

Buna ziua ,

Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana indreptatita sa acorde aceasta pensie poate obtine sa plateasca mai putin sau sa obtina un minim ?
De asemenea este adevarat ca daca instanta stabileste celuilalt parinte timp minim cu minorul , si procentul pt pensia alimentara va fi stabilit minim ?
Care sunt sansele si in ce conditii tatal poate obtine custodia copilului ?
Daca mama ramane cu copilul , si casa in care locuieste copilul este pe numele tatatlui , mama trebuie sa plece cu copil din casa ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:01, 16 Martie 2017
In primul rand legea prevede ca prima modalitate de plata a pensiei sa fie in natura, nu procent. Daca insa se acorda procent, aveti maxim 25 % din venitul domnului.
Nu este adevarat ca daca instanta stabileste timp minim cu minorul si procentul din venit va fi cel minim.
care sunt sansele sa castige tatal custodia? Depinde de la caz la caz. Nu ati prezentat foarte multe detalii.
Da, daca casa in care locuiti este a tatalui atunci mama ar trebui sa plece cu copilul, daca nu cumva castiga tatal domiciliul la el la proces. Mama trebuie sa faca dovada ca poate intretine copilul si se poate descurca singura.
Voiam sa stiu care sunt sansele sa fie mai mic de 25 % , in functie de ce anume se stabileste un procent mai mic de 25 % ? In natura inseamna o suma fixa indiferent de majorarile salariale ale platitorului ,. pe ce perioada ?
Daca se stabileste domiciliul copilului la tata , asta insemana ca si copilul la tata si acesta are custodia deplina a minorului si mama pleaca sau cum ?
Daca se stabilestedomiciliul la tata evident ca mama nu va mai locui acolo.
Nu are cum sa aiba doar tatal custodia sau doar mama, acum e autoritatea parinteasca comuna. Tatal nu poate iesi din tara fara acordul mamei si invers.
Depinde de la caz la caz ce procent se stabileste,daca se stabileste procent sau suma fixa sau plata pensiei in natura. In lege este prevazut ca prima optiune ca plata pensiei alimentare sa se faca in natura.
In functie de ce se stabileste domiciliul la tata ? Asta insemana ca daca se stabileste domiciliul la tata , copilul ramane cu tatal si mama are drept minim de vizita , 2 weekenduri ?
Ce instanta separa copilul de 3 ani de mama lui si sa ramana la tata ?

Nu se stabileste cu care dintre parinti ramane copilul si apoi unde va locui ?
Ce insemana pensie in natura ? Parintele care locuieste separat de copil cumpara lucuri pt copil sau si plateste cheltuieli de intretinere , rata , lumina , caldura sau se limiteaza pensia la mancare si haine ?
eu1983 a scris:

In functie de ce se stabileste domiciliul la tata ? Asta insemana ca daca se stabileste domiciliul la tata , copilul ramane cu tatal si mama are drept minim de vizita , 2 weekenduri ?
Ce instanta separa copilul de 3 ani de mama lui si sa ramana la tata ?

Nu se stabileste cu care dintre parinti ramane copilul si apoi unde va locui ?
Ce insemana pensie in natura ? Parintele care locuieste separat de copil cumpara lucuri pt copil sau si plateste cheltuieli de intretinere , rata , lumina , caldura sau se limiteaza pensia la mancare si haine ?


Ce instanta separa copilul de 3 ani de parintii lui? Nici una. Parintii sunt cei care fac asta. Instanta doar stabileste cu care dintre parinti LOCUIESTE copilul.
Copilul nu ramane cu mama sau cu tata ci are DOMICILIUL la mama sau la tata, in functie de care varianta genereaza mai putine traume copilului. Copilul ramane in continuare cu doi parinti. Care amandoi sunt obligati si responsabili sa-si intretina copilul financiar/moral/emotional/samd.

Nu se stabileste la cine ramane copilul si apoi unde locuieste. Fiecare adult e responsabil pentru domiciliul lui.

Daca apartamentul este al tatalui si mama nu are cum sa demonstreze ca are un domiciliu stabil, atunci firesc ar fi ca domiciliul copilului sa fie la tata, adica in locuinta in care a trait si pana atunci.

Dreptul de relatii personale (nu de vizita, ca nu-i la puscarie) se stabilesc de comun acord intre parinti, sau se stabilesc de catre instanta daca parintii nu-s capabili sa se inteleaga. Da, programul standard dat de instanta este 2 we pe luna.

Pensia in natura inseamna lucruri si servicii (haine, mancare, cursuri, intretinere). Rata nu intra la intretinerea copilului caci proprietatea nu e a copilului.

Alte discuții în legătură

Cat e pensia de intretinere la custodia comuna fizica? sebastianmih sebastianmih In cazul custodiei comune fizice, in care copilul petrece timp egal cu parintii si locuieste in casele amandurora, care este de obicei pensia de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: cuantumul maxim depășește nevoile copilului iar pe mine m-ar pune în dificultate cu plata ratelor. cum aș putea proceda în acest caz? Adrian19851411 Adrian19851411 Buna ziua Din păcate eu și soția mea am ajuns in pragul unui divorț. Avem o fetița, și am o întrebare legată de pensia alimentara care trebuie ... (vezi toată discuția)
Situatie divort eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort : - Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea ... (vezi toată discuția)