avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat e pensia de intretinere la custodia comuna fizica?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat e pensia de intretinere la custodia comuna fizica?

In cazul custodiei comune fizice, in care copilul petrece timp egal cu parintii si locuieste in casele amandurora, care este de obicei pensia de intretinere pe care trebuie sa o plateasca cel care a initiat divortul?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În stabilirea cuantumului pensiei de întreținere pentru copii, nu are nici o relevanță cine a cerut divorțul. Fiecare părinte plătește raportat la venitul său lunar net.

Instanța de judecată stabilește procentul pentru fiecare părinte în parte, dacă dispune custodie comună fizică.

Eu cred că în cazul custodiei comune fizice, cea mai bună variantă pentru ambii părinți ar fi stabilirea obligației de întreținere în natură.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia de intretinere este achitată de părintele la care copilul nu are locuinta stabilită iar in sarcina acestuia a fost instituit doar un drept de legături personale.
Pensia este in procent de maxim 25% din veniturile acelui părinte( daca are un singur copil) si se poate achita in natura sau prin virament bancar.
Trebuie studiat conținutul cererii de chemare in judecata si facuta atat intampinare cat si cerere reconventionala pentru a va apăra interesele si a obtine drepturile ori beneficiile dorite.
Contactati un avocat recomandat sau de pe forum si mergeti la acesta cu cererea de desfacere a casatoriei, daca sunteti paratul in cauza.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am avut de curand situatia de a se stabili de instanta compensarea pensiei de întreținere pentru ca minora locuiește în mod egal la tata și la mama, cu stabilirea domiciliului la mama.
Dupa doi ani de proces părțile s-au înțeles intrucat minora se afla la tata și pana la urma am convins mama ca este bine asa.Si judecătoarea s-a enervat ca tot ezita si a avut un rol vital.
Mama vroia tot dar nu avea nimic.
Cred ca si pensia o interesa foarte mult dar nu tot a primit.

Daca părțile nu se inteleg, nu cred ca se ajunge la asa ceva decat in mod excepțional fiind un proces cu grad de dificultate foarte ridicat pentru avocatul tatălui.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aspecte practice legate de obligatia de intretinere in natura bogdano_84 bogdano_84 Speta: Divort prin acord notarial, un copil rezultat din casatorie, obligatia de intretinere in natura. Intrebari: 1. Cum se executa practic obligatia de ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul dupa divort ? AliceW AliceW Buna ziua ! Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa ... (vezi toată discuția)