Buna ziua !
Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa plateasca 1/3 din salariul total al tatalui plus alocatia pentru copil . Pe de alta parte , tatal vrea custodia comuna .
Ce pasi trebuie urmati de catre tata pentru a obtine custodia comuna ?
Daca obtine custodia comuna , parintii vor avea contributie comuna ? Este adevarat ca cei doi vor plati in mod egal pentru cresterea si educarea copilului? Exista legi care pot demonstra asta ? Care sunt ?
1/3 se plătește pentru 2 copii, pentru 1 copil legea prevede maxim 25% din venitul lunar net(NU BRUT), iat inastanța va stabili după cum prevede legea, nu cum vrea mama.
Regula generală este ca autoritatea părintească(custodia) să fie exercitată în comun de ambii părinți.
Tatăl să-și pregătească o apărare foarte bună prin întâmpinare la acuzele mamei, iar dacă nu se descurcă singur, să își angajeze un avocat cât mai bun pe domeniul minori și familie.
După ce se stabilește locuința la unul dintre părinți părintele la care copilul nu locuiește va fi obligat la plata unei pensii de întreținere. Nu contează dacă autoritatea părintească (custodia) este comună sau exclusivă.