avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil/incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil/incredintare copil

Buna seara,

Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu am nevoie de semnatura lui peste tot (gradinita, sa ies din tara). Copilul a crescut doar cu mine...tatal lui vazandu-l ocazional si nu a participat financiar la cresterea copilului.

Exista o posibilitate legala sa obtin custodia copilului?

Pt inscrierea la gradinita m-am descurcat romaneste...dar nu e bine.

Merci
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:07, 8 Mai 2014
stiti ca se merge pe ideea de custodie comuna dar cf art. 398 din ncc. - (1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
ok. Merci de informatii.
Si care ar fi pasii de urmat?
Imi caut un avocat ca sa rezolv mai comod?

Am mai vorbit cu un avocat si raspunul a fost ca nu se poate face nimic de comun acord cu tatal...o hartie prin care imi incredinteaza copilul.
Trebuie sa cereti in instanta sa exercitati autoritatea parinteasca singura si sa aduceti probe ca ar fi in interesul copilului, ca aveti motive intemeiate sa cereti asta. Citat legal, tatal ar putea depune o intampinare ca e plecat din tara pe o perioada nedeterminata, ca nu se poate ocupa de copil, nu il poate vizita si nici nu e prea interesat. Ati putea obtine astfel ce va doriti.
Cititi si acest material, va poate ajuta
[ link extern ]
merci frumos pentru raspuns
deschideti proces pentru custodie exclusiva. avocatul va este necesar pentru a va conduce procesul si formula cereri.

Alte discuții în legătură

Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)