avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil/incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil/incredintare copil

Buna seara,

Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu am nevoie de semnatura lui peste tot (gradinita, sa ies din tara). Copilul a crescut doar cu mine...tatal lui vazandu-l ocazional si nu a participat financiar la cresterea copilului.

Exista o posibilitate legala sa obtin custodia copilului?

Pt inscrierea la gradinita m-am descurcat romaneste...dar nu e bine.

Merci
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:07, 8 Mai 2014
stiu ca se dadea greu custodia exclusiva....si ca se merge pe custodie comuna. Comuna comuna..dar daca tatal e plecat din tara pe o perioada nedeterminata ...nu pot astepta cate o luna pt fiecare procura :(.

O sa vorbesc cu un avocat sa vad ce pot face in situatia asta.

Merci frumos.
Dacă tatăl copilului nu vrea să vă provoace greutăţi, cereţi prin instanţă autoritatea părintească exclusivă şi vă înţelegeţi cu el să nu răspundă la citaţii, să nu depună întâmpinare... astfel este demonstrat dezinteresul său total faţă de copil.
Dacă aveţi şi unu-doi martori, care declară că nu l-au văzut pe domnul tată în preajma copilului şi v-aţi plâns către ei că nici material nu vă ajută , obţineţi negreşit autoritatea unică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)
Custodie totala in cazul unui minor rezultat in urma concubinajului cristina_2014 cristina_2014 Buna ziua, Tatal doreste sa imi cedeze custodia copilului in totalitate. Se poate face acest document la notar, astfel incat eu ca mama sa am custodia ... (vezi toată discuția)