avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie divort

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort :

- Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea se actualizeaza la fiecare marire de salariu , sper ex daca la divort se calculeaza pensia alimentara pentru salariu din acel moment , ce se intampla daca peste un an salariu se dubleaza, pensia ramane in acelasi cuantum ?
- Daca la achizitia apartamentului , eram casatorit , dar am declarat ca nu sunt si am luat apartamentul doar pe numele meu , la partaj ce se intampla daca se descopera ca eram casatorit si am decalarat fals ? Sotia poate fi acuzata de tainuire si ce se poate intampla in acest caz ?

Multumesc pentru raspunsuri
Daca aveti un singur copil, pensia de intretinere este de 25% din venituri. Daca va fi stabilita in procent, automat se va modifica in functie de modificarea salariului
Indiferent ce ati declarat la cumpararea apartamentului, acesta este bun comun, fiind achizitionat in timpul casatoriei. Sotia nu poate fi acuzata, nu dumneaei a declarat in fals, ci dumneavoastra
Si daca am declarat in fals ce se poate intampla ?
Dar nu poate fi acuzata ca a tainuit declaratia in fals , doar stia ca am luat apartamentul doar pe numele meu si doar eu am facut dosar de primire credit , nu ar trebui sa fie partasa la fals in declaratii ?
Si judecatorul ma obliga sa prezint periodic adeverinta de venit ? Cum se poate afla ca-mi modific pozitia si venitulrile, copilul fiind foarte mic , 3 ani .

Multumesc!
Buna ziua,

Conform dispozițiilor legale, când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.

Depinde ce s-a mentionat in hotarare. Daca s-a mentionat că parintele este obligat sa presteze intretinere intr-un anumit procent din salariu, atunci acesta ar trebui sa plateasca pensia la salariul majorat. Daca in hotarare parintele a fost obligat sa plateasca o suma fixa, atunci totul depinde de buna - credinta a debitorului. Daca nu plateste pensia la suma majorata, atunci puteti introduce o noua cerere de chemare in judecata prin care sa solicitati sa fie obligat la plata pensiei majorate.

In legatura cu cea de-a doua problema, depinde daca se va sesiza cineva. De obicei, nu se sesizeaza nimeni.Tăinuirea săvârşită de un membru de familie nu se pedepseşte.

O zi buna!

Domnule, pensia depinde de modul cum va fi stabilita in hotarare si daca o veti plati amiabil sau silit. In functie de asta se fac dovezi sau nu.
Cat despre apartament, daca "se afla", raspundeti penal.
De ce oare ati facut asa ceva?
Cine hotaraste daca intretinerea se acora in procent sau ca suma fixa ?
Cum afla sotia mea ca mi-a fost majorat salariu si astfel daca se stabileste in procent , valoarea intretinerii sa fie majorata la orice crestere salariala ?
Ce sanse am ca tata sa obtin custodia copilului ?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mirabela77 mirabela77 Buna ziua! Ma numesc Mirabela si am niste nelamuriri in ceea ce priveste divortul. Sotul meu doreste sa divorteze iar situatia este umatoarea: avem impreuna un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara satelitu satelitu Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)