avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare Pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare Pensie intretinere minor

Buna ziua,

scriu cu urmatoarea intrebare: "se poate recalcula pensia de intretinere minor stabilita deja la 1/4 din venitul lunar net (salariu meu lunar reprezentand de cateva ori salariul minim pe economie) tinand cont ca nu s-au luat in calcul cheltuieleli lunare aproximative pentru intretinerea minorului, cheltuielelile si datoriile mele, la stabilirea contributiei lunare? Mentionez de asemenea ca veniturile lunare ale mamei (unde locuieste minorul) depasesc salariul minim pe economie de 7- 8 ori.
Din prisma familiei la contributia cresterii minorului (9 ani) ambii parintii trebuie sa contribuie la cresterea si dezvoltarea acestuia.Din punct de vedere financiar insa e putin probabil ca ambii parintii sa poata contribui in mod egal( functie de veniturile nete lunare),insa acolo unde situatia o permite care este "metoda" de calcul? In cazul de fata daca eu contribui cu 1/4 din salariul net lunar iar mama ar contribui si ea ea cu 1/4 din salariul net lunar, suma lunara oentru cresterea copilului s-ar ridica undeva la peste 1000 Euro lunar. Mentionez de asemenea ca nu exista transparenta intre mine si fosta sotie in privinta copilului (nu stiu cum acesti bani sunt cheltuiti lunar, daca exista un cont pe numele copilului in care sa depuna suma ramasa din venitul lunar.).

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 16:13, 16 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, nu vă împiedică nimic să solicitați restabilirea pensiei de întreținere dar va trebui să dovediți că a survenit o modificare în nevoile minorului de la data ultimei hotărâri!
Am avut spețe în care s-a dispus plata a mai puțin de maximul stabilit de lege însă totul se fondează pe probe și motive întemeiate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand pensia de intretinere se da in natura, nu in cuantum de bani art 529 cpc.Daca parintii nu se inteleg, se ceresi se da in bani.Apoi pensia este de pana la 1/4 adica de pana la 25% adica pana la 25% inseamna si 20% si 15% si 2%.
Dvs faceti o cerere de schimbare cuantum pensie de intretinere si cereti in natura ( rechizite, mancare, after school, tenis,medicamente, tabere, si ce mai face copilul in cuantum de 2000 lei pe luna sau 2500 lei sau cat vreti dvs.Nu in bani indiferent ca copilul consuma sau nu 4500 lei parintele cu care sta sa foloseasca atfel banii.
La proces solicitati mamei sa dovedeasca cu acte ca încasând 4500 ron de la dvs pune si ea 4500 ron si are acte pe 9000 lei pe luna pentru copil, in aceste sume intra scoala rechizite intretinere curent internet, meditatii after scool etc partea copilului.daca nu consuma 9000 lei pe luna cu el atunci solicitati sa fie limitata suma la 2000-2500 lei pe care dvs s-ai achitati in natura si mama la fel, ca doar ea plateste lumina chiria impozitele curentul gazele unde stau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum pensie de intretinere minor camelia_crt camelia_crt Buna seara! As dori o parere avizata legat de calcularea pensiei de intretinere. In speta, este vorba de familie cu un minor, in perspectiva de divort. Singura ... (vezi toată discuția)
Ce venituri sunt considerate permanente și se iau în calcul la stabilirea pensiei de întreținere? ady70 ady70 Trebuie sa platesc pensie alimentara in cuantum de 25% din venit net cu caracter permanent. Ce venituri nu ar trebui luate in considerare ? Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Obligatie intretinere copil Jan9001 Jan9001 Buna dimineata, Am citit in codul civil articolele care se refera la dreptul familiei dar nu cunosc practica in instanta, cum se aplica. Am nevoie de niste ... (vezi toată discuția)