avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire dupa deces

Buna ziua,
Sunt nou venita pe forum si as vrea sa ma ajutati cu ceva informatii. Este vorba de o mostenire din partea sorei bunicii mele(din parte tatei) catre mama mea. Sunt multe lucruri de spus si am sa revin cu detalii ulterioare. Pe scurt, sora bunicii mele (nasa mea) a decedat acum doua saptamani. A avut o fata care a murit tanara si a lasat-o cu doi copii crescuti pana la varsta scolii si plecati in Germania de multi ani. Nasa mea a locuit intr-o casa pentru care nu a avut acte originale. Proprietatea a fost cumparata de sotul ei cu banii nasei mele; a urmat un divort iar fostul ei sot a plecat cu actele promitandu-i ca nu va fi data afara din casa...este domiciliul ei..vorbe goale. Intre timp, fostul sot a decedat iar actele casei in original au ramas la un avocat din provincie (ruda de departe a decedatului) care sustine ca a avut grija de defunct inainte sa moara si ca nu va da actele in original nasei mele, lucru confirmat telefonic; el se da drept proprietar, dar impozitul vine tot pe numele decedatului. Acum mama mea si cu mine am avut grija de nasa mea pana a murit. Tatal meu, bunica mea sunt decedati si ei. Putem fi considerati si noi mostenitori?Nici pensia nasei nu o putem ridica fara o adeverinta de mostenitor. Putem obtine asa ceva?
Mii de multumiri.
Cu respect,
Cristina
Cel mai recent răspuns: cristina_ani28 , utilizator 09:55, 9 Aprilie 2013
am inteles.nu stiu daca nepotii ei din Germania au copii la randul lor. nasa mea nu mai are pe nimeni altcineva; sora ei a murit, poate ca mostenitori sa vina cei din partea fostului ei sot. stiu ca acesta a avut un frate sau doi dar au decedat si ei.acel avocat din provincie este o ruda, un nepot indepartat dar totusi, am crezut ca mama ar fi mai aproape.as vrea sa ma consult mai in amanunt la dumneavoastra. se poate va rog?
mergeti cu actele la un notar de la locul ultimului domiciliul al defunctei si cereti o consulatatie.
multumesc inca o data.asa am sa fac.am sa revin cu raspuns.o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla ce avocat reprezinta paratorul intr-un proces? Tlorin Tlorin Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate afla cine este avocatul partii paratoare dintr-un proces civil, cine poate avea acces la aceste informatii si cum ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)