avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Completare declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Completare declaratia 300

As dori sa revin cu o intrebare pe care am mai pus-o dar nu am primit un raspuns:(
In D300 la rubrica A si B (informatii privind TVA neexigibila sau nedeductibila) ce trebuie trecut? Se trece cumva facturile emise la termen si neachitate?(ma refer la facturi achizitii)
Mentionez ca sunt platitor de TVA la incasare, iar declaratia o depun trimestrial!
Platile le fac numerar pentru toate facturile!
Multumesc!=D>
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
IOANBRADEA, utilizator
Cel mai recent răspuns: IOANBRADEA , utilizator 11:12, 9 Aprilie 2013
Sigur ca da. Se trec facturile neincasate sau neachitate.
Multumesc mult!
Si in registrul de TVA cand le inregistrez? In momentul emiterii sau cand le platesc?
Sunt sigur ca pentru d-voastra intrebarile sunt banale, dar pentru noi cei care facem contabilitate in partida simpla si nu avem contabil angajat, timpul nu prea ne permite sa urmarim foarte mult toate legile si atunci apelam la bunavointa d-voastra si va multumim pentru faptul ca sunteti alaturi de noi!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
IOANBRADEA, utilizator
In jurnale le inregistrati in luna in care au fost emise. Tot atunci se declara si in declaratia 394. Nu se declara in declaratia 300 decat in momentul platii sau al incasarii. Se completeaza in declaratia 300 din luna in care s-au inscris in jurnale, doar rubrica de care ati intrebat anterior.
MULTUMESC MULT PENTRU SPRIJIN!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate intrepr ind anelise anelise Am deschis o ii avand ca obiect de activitate comert cu amanuntul si vreau sa-mi tin singura contabilitatea! Nu stiu sigur daca: - facturile, respectiv ... (vezi toată discuția)
Mod completare d300 si d394 Doina B Doina B Buna ziua! Din tot ce am citit referitor la declaratiile 300 si 394 pt luna ianuarie 2013, (cu mentiunea ca firma aplica \\\\\\"TVA la incasare\\\\\\" si ... (vezi toată discuția)
Cum corelez decontul 300 cu declaratia 394 ? eu_contabilul eu_contabilul Buna ziua, In trimestrul 1/2012 am avut o factura catre o persoana juridica platotoare de tva si declaratia 300 s-a corelat cu 394 (randul 17 din 300 cu ... (vezi toată discuția)