avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional la vanzare cumparare cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional la vanzare cumparare cu probleme

Revin cu problema terenului pe care vreau sa il vand.

Cumparatorii promitenti, dupa ce le-am prelungit termenul de 4 ori pana acum, nu au banii pentru a achita nici de data aceasta. EI SPUN CA NE DAU IN JUDECATA DACA NU LE INAPOIEM AVANSUL, INTRUCAT IN ULTIMUL ACT ADITIONAL SCRIE CA PARTILE VOR FI REPUSE IN SITUATIA ANTERIOARA.
Vrem sa facem un nou act aditional, prin care sa prelungim inca 2 luni termenul, astfel incat, peste 2 luni sa nu poata, in cazul in care vin iarasi fara bani sa ne ceara avansul inapoi, si nici sa nu mai prelungim contractul initial.Deci, sa ne radieze sarcinile din cartea funciara a terenului si sa nu fim obligati sa le dam avansul inapoi..
Este bine formulat Actul aditional in acest fel? Ce ar trebui sa adaug ca sa nu poata fi interpretat sub nicio forma SI SA FIE FOARTE CLAR CA SE REZILIAZA ANTECONTRACTUL IAR NOI NU LE VOM INAPOIA AVANSUL ?

- partile stabilesc ca daca pana la data de 30.04.2009, promitentul cumparator nu se prezinta la BNP ...................... cu diferenta de suma, in vederea achitarii integrale a pretului terenului, asa cum a fost stabilit in conventia precontractuala de vanzare – cumparare, aut.sub nr........................de BNP ........................va pierde avansul achitat la data de 31.07.2008, fara nicio alta pretentie,de nicio natura, fata de promitentii vanzatori.
- in acest caz, BNP ..................................va elibera o incheiere de certificare de fapte, care va servi la radierea din cartea funciara a terenului, a notarii conventiei precontractuale de vanzare – cumparare, aut. sub nr...........................de BNP .......................si modificarile ulterioare.

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: raluca banica , utilizator 17:36, 25 Februarie 2009
Sigur ca puteti incheia acest act aditional dar asta nu inseamna ca cel anterior este anulat.
Si in cazul acesta credeti ca celelalte parti il vor semna avand in vedere ca vor pierde avansul?
Ei vor semna fiindca nu au cerrtitudinea ca vor castiga in instanta.Ultimul act aditional are termen 2 martie.Ei nu au banii si vor un nou termen de prelungire.In precontract scrie ca daca vanzarea nu se efectueaza din vina lor, ei pierd avansul, dar in ultimul act aditional scrie ca daca ei nu platesc, antecontractul se reziliaza iar partile vor fi repuse in situatia anterioara. Ei ne-au sunat pentru a prelungi termenul .Noi vrem sa incheiem act aditional asa cum l-am prezentat, pentru nu a exista niciun risc de a pierde banii sau un eventual proces, intucat este ultimul termen pe care il mai prelungi.
mentionati in noul act aditional ca clauza trecuta in actul aditional in care s/a stipulat ca partile vor fi repuse in situatia anterioara se refera la desfiintarea contractului fara inapoierea avansului,adica faceti mentiunea in noul contract care a fost intentia partilor,anume sa desfiinteze contractul ,nu sa si restituie avansul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare teren Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. In vara anului trecut am incheiat un antecontract de vanzare/cumparare teren.Am primit un avans, urmand ca in 3 luni sa se efectueze vanzarea. De ... (vezi toată discuția)
Ajutor. vanzare/cumparare cu amenintari Gabriela Negrut Gabriela Negrut BUNA SEARA, DIN NOU. Acum cateva seri,va prezentam urmatorul caz: \" Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Anul trecut, in luna iulie am semnat un ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)