avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament - mutare in apartament.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament - mutare in apartament.

Buna ziua, am un testament unde am fost numit legatar universal - ( mai exista un mostenitor ) nu stiu cine e, unde e , nimic, am acceptat mostenirea la notar si mi-a spus ca trebuie sa astept 1 an poate apare copilul defunctei. Pana atunci vreu sa fac curatenie si sa ma mut in acel apartament, dar daca ma iau vecini la rost - cheama politia??? eu ce pot sa le spun, pentru ca nu imi pot face mutatie la acel apartament ne fiind proprietar????
Cel mai recent răspuns: buzurinn , utilizator 10:52, 10 Aprilie 2013
Nefiind moştenitor sezinar, nu puteţi intra în posesia imobilului decît în urma eliberării certificatului de moştenitor.

De mutat aţi putea să vă mutaţi, nu cred că vecinii sau poliţia ar avea ceva de obiectat. La o adică, le arătaţi testamentul. Desigur, nu e un act de proprietate, dar tot e ceva.

Problema este aceea că, existînd un descendent (moştenitor rezervatar), acesta are posibilitatea de a accepta succesiunea în termenul de 1 an de la deces şi să invoce propriul drept de a stăpîni imobilul şi de a cere respectarea rezervei succesorale.
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles care este problema.
Dar daca apartamentul va fi locuit de fata mea, cumnat si copil, ei nu vor sta acolo cu forme legale ( ne avnd drept de proprietate nu le pot face viza de flotant sau buletin ) si aici era problema mea cu vecini daca vor chema politia eu ce le spun ca am un testament si astept 1 an sa vad daca vine descendentul dupa mostenire?
Nu stie nimeni???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)
Ajutor! cine poate ataca testamentul? f3g4zuzu f3g4zuzu Ajutati-ma va rog in urmatoarea problema: O batrana vaduva, fara copii are in proprietate o casa formata din demisol, et 1 si mansarda. Singurele rude ale ei ... (vezi toată discuția)