avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pieton beat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pieton beat

Buna ziua!
Un eveniment rutier mi s-a intamplat si mie pe 14 ianuarie. Pieton beat, accidentat (s-a angajat in traversare prin loc nepermis, neiluminat si fara elemente fosforescente). 45 de zile de ingrijiri medicale i-au dat la externare (ala e certificat medico-legal?). Abia acum au venit probele de sange si avea 1.70 alcool. Acum zice ca o sa faca plangere penala, dar deja sunt 3 luni (peste 5 zile). Eu ma consider nevinovat, nici macar nu mi s-a ridicat permisul atunci, pentru ca nu am incalcat nici o norma rutiera. Ce ma sfatuiti?

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:29, 9 Aprilie 2013
sa va angajati un avocat bun care sa va obtina achitarea
plingerea trebuia sa o faca in doua luni asa ca, cu o aparare calificata scapati de dosar ,bafta
Atentie! chiar daca omul era manga puteti fi considerat nevinovat numai in conditiile in care se va constata in urma cercetarilor ca ati respectat regulile de circulatie in sectorul de drum respectiv.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
cyan, moderator
tocmai am spus ca nu mi s-a ridicat permisul. deci nu am incalcat nici o norma rutiera... intrebarea este daca trebuie sa imi intenteze proces sau doar face plangerea respectiva? (avand in vedere ca sunt aproape 90 de zile de la accident, mai poate face plangere?)
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2013
mihigh, utilizator
plangerea penala se face in termen de 2 luni de la cunoasterea autorului accidentului. daca vrea sa va faca zile fripte va poate da in judecata ptr plata cheltuielilor de spitalizare dar nu are sanse de castig avand in vedere cele relatate.
in schimb il puteti da dvs. in judecata ptr recuperarea prejudiciului produs ptr deteriorarea autovehicului, sa aveti documente justificative ptr piesele inlocuite, deviz de reparatii, etc..

Alte discuții în legătură

Sunt vinovat de un accident. imi platesc spitalizarea chiar daca sunt asigurat? RaresCo RaresCo Buna ziua, In cazul unui accident rutier al carui vinovat sunt eu, trebuie sa imi platesc cheltuilelile de spitalizare chiar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vinovatul trebuie să își plătească spitalizare? Crina Ramona Crina Ramona Dacă o persoană produce un accident rutier și este la randul lui accidentat si necesita spitalizare,spitalul îl pune la plată ? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autovatamare, plata spitalizarii ovvy18 ovvy18 Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii ... (vezi toată discuția)