avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu autovatamare, plata spitalizarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu autovatamare, plata spitalizarii

Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii am ajuns la spital unde am stat internat 9 zile,mai exact am avut parte de un accident fara pagube materiale si cu o singura victima(victima fiind eu).Stie cineva ceva concret? Cum e cu zilele de spitalizare? imi platesc eu spitalizarea sau plateste casa de sanatate? doctorii mi-au zis sa stau linistit ca nu platesc nimic,politistii au zis ca voi platii zilele de spitalizare,nu mai stiu dupa cine sa ma iau.X-(
Cel mai recent răspuns: ovvy18 , utilizator 19:35, 31 August 2016
daca aveti asigurare de sanatate, prin aceasta se platesc si cheltuielile de spitalizare. Chiar daca veti primi somatie de la spital, depuneti asigurarea/cardul/adeverinta/orice dovada a existentei asigurarii si nu platiti nimic.
Lucrez de 13 ani cu norma intreaga bineinteles ca sunt asigurat si am dus si toate actele la spital card de sanatate adeverinta de la serviciu si asa mai departe....dar a fost politia la locul accidentului si automat s-a inregistrat accident de circulatie si mi-au zis ceva de legea 91/2015 reactualizata in aprilie 2016 si vezi doamne conform acestei legi asigurarea de sanatate CAS-ul mai exact nu mai plateste spitalizarile in cazul accidentelor de circulatie.
sdianaviolina a scris:

daca aveti asigurare de sanatate, prin aceasta se platesc si cheltuielile de spitalizare. Chiar daca veti primi somatie de la spital, depuneti asigurarea/cardul/adeverinta/orice dovada a existentei asigurarii si nu platiti nimic.


Total gresit...

"ART. 313 din Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătății:
(1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății altei persoane răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligațiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instantelor judecătorești, indiferent de faza de judecată.
(2) Furnizorii de servicii care acordă asistență medicală prevăzută la alin. (1) realizează o evidență distinctă a acestor cazuri și au obligația să comunice lunar Casei de asigurări de sănătate cu care se află în relație contractuala această evidență, în vederea decontării, precum şi cazurile pentru care furnizorii de servicii medicale au recuperat cheltuielile efective în vederea restituirii sumelor decontate de Casele de asigurări de sănătate pentru cazurile respective."

Deci in speta aceasta costurile sunt suportate de cel care a provocat, autoprovocat, mai exact vatamarile suferite.

Din ce ziceti dumneavoastra.. Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății altei persoane răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată...........reiese ca daca accidentam pe altcineva trebuia sa ii platesc spitalizarea.....eu nu am accidentat pe nimeni pur si simplu am cazut cu scuter-ul....si nu vad prin articolul 313 ceva de genu cel care a autoprovocat trebuie sa plateasca!!! Deci pana la urma cum o fi???(ma intereseaza daca platesc sau nu pentru ca e vorba de o suma frumusica mi-au zis doctorii ca daca ar fi sa platesc ar fi vorba de vro 15000 de lei).
Ei, nu e chiar asa, ce s-a prezentat din legea 95 /2006 e doar o parte a problemei, intrucat acest tip de daune este preluat de asigurare, care la randul ei, preia contravaloarea costurilor medicale doar pentru acele cheltuieli care nu sunt cuprinse in asigurarea de baza, etc. si discutia poate continua. ...#-o

Alte discuții în legătură

Accident rutier PaulHaiducu PaulHaiducu Un pensionar a facut un accident rutier, soldat cu persoane accidentate grav in autoturismul sau. Soferul pensionar nu a fost baut si avea doar asigurarea auto ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu spitalizare cojan cojan Autorul unui accident rutier trebuie sa plateasca spitalizarea sau este decontata de catre CAS? (vezi toată discuția)
Art 313 l95/2006 Ioanastt Ioanastt Art. 313 din L95/2006 - (1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare ... (vezi toată discuția)