avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu spitalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu spitalizare

Autorul unui accident rutier trebuie sa plateasca spitalizarea sau este decontata de catre CAS?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 12 Mai 2015
nu este decontat de casa de asigurari
Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
Art. 313
(1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora, în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de faza de judecată.
(2) Furnizorii de servicii care acordă asistenţa medicală prevăzută la alin. (1) realizează o evidenţă distinctă a acestor cazuri şi au obligaţia să comunice lunar casei de asigurări de sănătate cu care se află în relaţie contractuală această evidenţă, în vederea decontării, precum şi cazurile pentru care furnizorii de servicii medicale au recuperat cheltuielile efective în vederea restituirii sumelor decontate de casele de asigurări de sănătate pentru cazurile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu autovatamare, plata spitalizarii ovvy18 ovvy18 Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli spitalizare accident Ioanastt Ioanastt In cazul unui accident rutier, cel vinovat de producerea acestuia trebuie sa plateasca cheltuielile de spitalizare atat pentru el, cat si pentru victima, ... (vezi toată discuția)
Caut o lege privind victimele accidentelor rutiere adinaneagoe adinaneagoe Va rog daca puteti sa imi trimiteti si mie legea 95-1996 art 313. Mentionez ca sunt victima unui accident rutier si am inteles ca aceasta lege este importanta. (vezi toată discuția)