avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier vinovatul trebuie să își ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier vinovatul trebuie să își plătească spitalizare?

Dacă o persoană produce un accident rutier și este la randul lui accidentat si necesita spitalizare,spitalul îl pune la plată ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:33, 27 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
art. 320 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii: „Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale. Pentru litigiile având ca obiect recuperarea acestor sume, furnizorii de servicii medicale se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile procesuale ale caselor de asigurări de sănătate şi dobândesc calitatea procesuală a acestora în toate procesele şi cererile aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti, indiferent de faza de judecată”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 313 l95/2006 Ioanastt Ioanastt Art. 313 din L95/2006 - (1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare ... (vezi toată discuția)
Sunt vinovat de un accident. imi platesc spitalizarea chiar daca sunt asigurat? RaresCo RaresCo Buna ziua, In cazul unui accident rutier al carui vinovat sunt eu, trebuie sa imi platesc cheltuilelile de spitalizare chiar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu autovatamare, plata spitalizarii ovvy18 ovvy18 Buna ziua...am si eu o mica dilema..prin luna iulie a acestui an am avut un mic accident de circulatie, mai exact am cazut cu un moto-scuter,in urma cazaturii ... (vezi toată discuția)