Imi puteti spune va rog daca alocatia de sprijin din legea 1/1991 constituie vechime in munca care sa fie luata in considerare la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensie.
1. Legea 1/1991 privind protectia sociala a sŸomerilor sŸi reintegrarea lor profesionala spune:
Art. 15. Perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de sŸomaj sau ajutor de integrare profesionala constituie vechime in munca sŸi in aceeasi unitate.
2. Nu se face vorbire de alocatia de sprijin deci aceasta nu constituie vechime in munca.
Raspund si eu desi sunt ceva ani de la acest topic, merita informatia pentru cei ce mai citesc.
Aveti dreptate, dar legea 1/1991 a fost abrogata demult. Ultima lege privind pensiile este 263/2010, la articolul 6 , (1) În sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
III. persoanele care beneficiază de drepturi bănești lunare, ce se asigură din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în condițiile legii, denumite în continuare șomeri;
Ori in legea 1/1991 alocatia de sprijin se platea maxim 18 luni dupa expirarea celor 9 luni ai perioadei de somaj. Este o perioada platita de la bugetul asigurarilor de somaj. Eu daca ies la pensie maine de ex se foloseste ultima lege, asa cred, si mi se iau din spate toate sporurile si alte si alte beneficii la calculul pensiei. Asa e normal! Binenteles ca dupa cei de la casa de pensii poate sa fie altfel, iar in cazul asta ori te apuci de proces cu nervi, bani si timp...ori te lasi pagubas.