Sfatul meu este sa angajeze avocat, pentru a reprezenta partea vatamata in instanta atat pe parte penala (unde se va asigura ca agresorul va raspunde) cat si pe partea civila (unde va solicita despagubiri pentru pagubele materiale si morale).
Va aduc la cunostinta ce inseamna tentativa si cum se pedepseste,conform Codului penal pentru a o intelege cat mai corect:
"Tentativa consta în punerea în executare a hotarârii de a savârsi infractiunea, executare care a fost însa întrerupta sau nu si-a produs efectul.
Exista tentativa si în cazul în care consumarea infractiunii nu a fost posibila datorita insuficientei sau defectuozitatii mijloacelor folosite, ori datorita împrejurarii ca în timpul când s-au savârsit actele de executare, obiectul lipsea de la locul unde faptuitorul credea ca se afla.
Nu exista tentativa atunci când imposibilitatea de consumare a infractiunii este datorita modului cum a fost conceputa executarea.
Tentativa se pedepseste numai când legea prevede expres aceasta.
Tentativa se sanctioneaza cu o pedeapsa cuprinsa între jumatatea minimului si jumatatea maximului prevazute de lege pentru infractiunea consumata, fara ca minimul sa fie mai mic decât minimul general al pedepsei. În cazul când pedeapsa prevazuta de lege este detentiunea pe viata, se aplica pedeapsa închisorii de la 10 la 25 de ani.
În cazul persoanei juridice, tentativa se sanctioneaza cu amenda cuprinsa între minimul special si maximul special al amenzii prevazute de lege pentru infractiunea consumata, reduse la jumatate. La aceasta pedeapsa se pot adauga una sau mai multe pedepse complementare."
Nu se va shimba incadrarea juridica din tentativa in omor calificat,decat daca victima moare,dar incadrarea juridica a faptei o va face procurorul tinand cont de un complex de factori si imprejurari in care aceasta s-a produs,deci,nu va mai preocupati de acest aspect.
Tinand cont ca pentru astfel de infractiuni,procurorul va demara urmarirea penala,
deocamdata victima nu are nevoie de avocat,singura grija acum,este sa se faca bine.
Ulterior,in functie de situatie,va fi sau nu necesar un avocat-de exemplu,daca faptuitorul e gasit vinovat si pedepsit cu o pedeapsa privativa de libertate,victima,dupa ce iese din spital nu mai are nevoie de avocat.
Multa sanatate victimei!
acuzatul a recunoscut fapta, si am specificat, speram sa nu schimbe incadrarea, adica ne rugam sa scape cu viata victima , sansele lui sunt de 99% de a scapa. acuzatul sa stea acolo din partea noastra pana la sfarsitul vietii, daca , dupa cat a fost de ajutat la greu a ajuns sa faca asta doar pentru simplu motiv ca a fost rugat sa paraseasca locuinta victimei deoarece a inceptu sa faca scandal altor persoane ce se aflau in locuinta. La atacat pe la spate cand acesta a vrut sa iasa in curtea casei
am gresit din cauza stresului provocat de vestea primita de la spital, sansele sunt de 1 - 10 % de a supravetui. imi cer scuze, dar nu dorim la nimeni sa treaca prin ce trecem noi acum
parerea mea este ca aveti nevoie de avocat care sa stea pe "capul" procurorului.eventual as face cerere sa ii puna sechestru pe bunuri,asta dupa ce se face constituire de parta civila in proces,etc...