avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal sau nu?

buna!ma numesc catalin am 32ani si am o intrebare care ma macina,am fost oprit in trafic noaptea la 3jum,am fost legitimat si am suflat in fiola,am avut 0,49,azi mi-au sosit probele biologice si la prima am 1,15 si a doua la o ora diferenta 1,00,credeti ca exista o posibilitate cat de mica sa scap fara dosar penal?va rog frumos sa-mi raspundeti daca se poate!multumesc anticipat
Solicitaţi în acest caz recalcularea, sunteţi peste limita legala a ililicitului contravenţional, peste 0,8 este infracţiune, pedeapsa de la unu la cinci ani
Din pacate nu prea ati inteles situatia dvs, aveti deja aveti dosar penal in momentul de fata, fata de situatia de fapt aveti posibilitatea intr-adevar in apararea dvs sa solicitati calculul retroactiv al alcoolemiei, cum foarte posibil este ca acest calcul sa-l ceara chiar organul de urmarire penala daca intre momentul opririi in trafic si prima prelevare ar fi trecut o perioada mai mare de timp(peste 30 min)si ar exista banuiala ca valoare alcoolemiei din momentul depistarii in trafic sa fie mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permise de conducere suspendate si cu dosar penal soferasul soferasul Buna seara! Acum un an si jumatate intr-o seara de noiembrie pe la ora 23-0 am fost tras pe dreapta de un echipaj de poitie pt motiv ca se fac razii pt ... (vezi toată discuția)
Alcolul la volan bozomala24 bozomala24 Buna ziua. AS vre sa stiu ceva : dupa 2 beri baute, la 0.5 l , se poate sa-ti iasa in fiola 0.44 . Am suflat in aparatul etilotest dupa aproximativ 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - 1.50 alcoolemie, consecinte, pedeapsa pisici pisici buna!ma numesc catalin,am fost oprit in trafic cu alcolemie in sange,la problele biologice de 1,15,si a doua 1,0,se trimite automat dosar penal la judecatorie ... (vezi toată discuția)