avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificare gard existent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificare gard existent

Buna ziua,
Am o mostenire la tara si as vrea sa stiu si eu care sunt conditiile in care se poate modifica pozitia gardului care exista de ani buni (asa a fost gasit). Vecinul ar vrea sa-l mute sun pretextul ca nu este asa cum trebuie. A solicitat si pe cei de la primaria comunei si vreau sa stiu daca acestia au competenta sa faca modificarile care se impun in urma masuratorilor. Mentionez ca nici eu si nici vecinul nu avem cadastru si intabulare si din cate stiu eu ei nu aveau acte. Acum se pare ca au facut, probabil, demesurile necesare si au obtinut "acte". Mentionez ca pe actul de vanzare cumparare (cel de la bunici) este trecuta o suprafata mai mare decat in titlul de proprietate emis de primarie. Diferenta este de 90 de m. Nu stiu care sunt conditiile pentru a modifica acest gard.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: iordanc , utilizator 19:44, 9 Aprilie 2013
in concret ar trebui sa initiati o asctiune in granituirea proprietatii,insa dupa cum prezentatyi situatia,se intelege ca stapaniti mai mult teren,decat este in cuprinsul titlului de proprietate,situatie in care nu cred ca aveti interesul
Nu stiu exact daca terenul meu are dimensiunea care este trecuta in actul de V-C sau are dimensiunea care este trecuta in titlul de proprietate. As vrea cand vin cei de la primarie sa-i pun sa masoare curtea mea si curtea vecinului si apoi sa vedem daca sunt diferente. Eu as fi vrut sa stiu daca cei de la primarie au competenta (care este prevederea legala) sa efectueze modificarea gardului sau este necesar sa existe o actiune in instanta. Se poate rezolva prin efectuarea cadastrului?
Primaria nu poate interveni in aceasta problema,pur si simplu.Este necesar sa mergeti la serviciul de cadastru si in vederea diligentelor pentru a obtine cadastru,acestia vin,masoara si in mod evident nu va vor putea intabula dreptul de proprietate daca exista inadvertente cu privire la suprafetele stapanite in faptvs.cele reliefate in actele de proprietate
Am inteles. Multumesc mult de ajutor. Deci cei de la primarie comunei nu au de ce sa se pronunte in aceasta speta. Am inteles ca au venit la mama cu o hartie in care ar fi fost somata sa mute paiele dupa terenul vecinului (nu stiu cum au stabilit ei ca acela este terenul respectivului din moment ce stalpii sunt acolo dintotdeauna).Cei de la primarie au zis ca revin sa masoare dupa ce indeparteaza paiele ca sa poate sa masoare.

Multumesc mult.

Cand au sa revina, am sa le comunic ca actiunea lor nu este una legala si ca voi face demersurile pentru intabulare si cadastru in cel mai scurt timp.
Banuiesc ca este singura solutie legala.

Cu multumiri,
Cristi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii inscriere teren in cartea funciara ADR_C ADR_C Buna seara.As avea nevoie de niste lamuriri daca se poate. In anul 2010 vecinul din spatele casei mele si-a facut o lucrare de cadastru. Dupa masuratoare ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul din cauza gardului, care a fost pus în urma unei înțelegeri cu fostul proprietar și nu corespunde cu ce e în acte. Îmi poate lua vecinul cât teren vrea? Elena ciocan Elena ciocan Am cumparat o casa cu teren mai mult lung decat lat . Fostul propietar cand sa intabulat a ajuns la un acord cu unul dintre vecini sa mute gardul cu 1 m în ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare gs113765 gs113765 Buna seara, Ad dori sa încep executia castrului pentru mostenirea lasata de parinti mei. Întrebarea mea este urmatoarea : Dupa ce se executa cadstru si ... (vezi toată discuția)