avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... OPC
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

OPC

As vrea sa stiu daca O.P.C.are dreptul de a controla un S.R.L.a carui domeniu de activitate nu vizeaza consumatorul final.Mentionez ca domeniul de activitate este comertul en-gros.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:35, 22 Aprilie 2009
are dreptul sa controleze orice activitate care are un consumator.
Consumatorul final nu este persoana fizica in acest caz,este DOAR persoana juridica.Se aplica si in acest caz?Multumesc.
Are acces in locurile unde se produc, depoziteaza, comercializeaza produse si se presteaza servicii catre populatie.
tiberiussly a scris:

Consumatorul final nu este persoana fizica in acest caz,este DOAR persoana juridica.Se aplica si in acest caz?Multumesc.


Si persoana juridica este asimilata consumatorului....in acest caz este vorba de un distribuitor (furnizor) si deci trebuie sa respecte drepturile consumatorului si aceasta persoana juridica. Prin urmare , este legal un control al OPC-ului la aceasta firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 321/2009 si pt contr de distributie hajnyci hajnyci Buna ziua! Sa imi spuneti va rog daca Capitolul III din L 321/2009 se refera si la un contract de distribuite? Noi ca si producatori dam marfa pt distribuitor ... (vezi toată discuția)
Ce controale pot sa am crina 100 crina 100 am un srl neplatitor de tva vreu sa-mi deschid un magazin cu haine intr-un angro de la ce institutii pot sa am control si ce acte trebuie sa prezint ... (vezi toată discuția)
Probleme cu telefonia mobila gritosu gritosu Buna ziua, am o problema si nu stiu exact unde sa ma indrept, sau daca este legal ceea ce se intampla. In luna martie am cerut rezilierea abonamentului de ... (vezi toată discuția)