avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna seara! Ma numesc KASONI ZSOLT, si in urma cu aproape un an, am divortat, iar cei 2 copii rezultati din casnicie, mi-au fost incredintati spre crestere,in seama fostei sotii, revenind obligatia de a platii pensia de intretinere, incepand cu data de 17.01.2011.Deoarece,aceasta nu si-a respectat obligatiile, la data de 18.10.2012, am formulat impotriva acesteia plangere penala , sub acuzatia de Abandon de familie ( art.305 aliniat 1 lit. c, COD PENAL). in urmacercetarilor efectuate de catre Politie,si la recomandarea agentului care s-a ocupat de ancheta, verdictul dat a fost N.U.P.,cu toate ca am pus la dispozitia acestora (organelor de cercetare) si inregistrarea unei convorbiri telefonice, din continutul careia reiese foarte clar reaua credinta a fostei sotii, si refuzul explicit al acesteia de asi indeplinii obligatiile ce-i revin .Dar, de la bun inceput am ois un lucru foarte important: Traim in Romania, iar aici Politia incurajeaza infractionalitatea in loc sa o tina sub control, aplicand legea. Intrebarea mea este: Cum as putea, prin ce metoda, sa aflu actualul loc de munca al fostei sotii, deoarece vreau sa-i fac poprire pe venituri. Avand C.N.P-ul acesteia, printr-o adresa catre I.T.M,eu, pe cont propriu as putea obtine informatiile de care am nevoie? Sau trebuie sa ma adresez din nou unui avocat, si doar prin intermediul acestuia voi putea obtine aceste informatii? ROG RASPUNS! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:17, 10 Aprilie 2013
Cazul dvs e simplu, cu hotararea ce-o aveti, va adresati unui executor judecatoresc, ca oricum poprirea nu dvs i-o infiintati, ci un executor va face asta dupa ce va obtine incuviintare de la instanta.
Nu dvs obtineti informatii de la ITM, ci executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere kasonizsolt kasonizsolt Buna seara! in urma divortului, fosta sotie a fost obligata la plata pensiei de intretinere, incepand cu data de 17.01.2011. Nu a platit deloc pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere zsoltkasoni zsoltkasoni Buna ziua! Am divortat in urma cu 2 ani, iar copiii minori rezultati din casatorie mi-au fost incredintati spre crestere, iar fostei sotii,i-a revenit ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere minor micheller micheller Am o problema: fostul sot n-a mai platit pensia de intretinere la copil de peste 4 luni. Am incercat sa depun o cerere la firma lui ca sa-i opreasca banii din ... (vezi toată discuția)