avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC fara acoperire!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC fara acoperire!!!!!!!!!!

Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie delicata, zic eu.
Am primit un CEC in alb de la o societate comerciala cu care am raporturi economice. Am introdus CEC-ul in banca iar a doua zi banca mi l-a returnat cu motivarea ca nu sunt bani in cont.
Eu am ramas cu CEC-ul anulat si cu banii neincasati.
Ce pot face:
Introduc o plangere penala impotriva administratorului firmei emitente?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:38, 8 Aprilie 2005
1.Învestirea cu formulă executorie a CEC - lui, executare silită.
2. Plângere penală împotriva administratorului, executare silită.
Trimite o somatie de plata cu confirmare de primire. Daca in termenul dorit de tine nu achita nimic mergi la avocat (cu o taxa judiciara de 345000) si da-i in judecata!
Varianta pe care ti-am dat-o mai sus cu somatia am folosit-o si eu si a functionat. Daca chiar nu obtii nici un rezultat depune si plangere penala...
daca cec-ul afost anulat, inseamna ca a fost fals , deci nu va ramane decat plangerea penala.
daca a fost refuzat, aveti ambele cai ( civila-investire si penala-plangere)

Alte discuții în legătură

Executare silita fila cec fara acoperire C_CRISTINA C_CRISTINA Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta ... (vezi toată discuția)
Refuzul filei cec mihai.mihai mihai.mihai Buna ziua! in primul rand vreau sa va spun ca am avut placerea sa invat lucruri noi cu ajutorul dumneavoastra si as vrea sa imi dati un raspuns pt ... (vezi toată discuția)
Suveica / fila cec fara acoperire/bilet la ordin fara acoperire avoff avoff Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta : In anul 2003 am vandut catre [XXXXXXXXX] SRL din Bucuresti mai multe marfuri.Pentru acestea am primit de la ... (vezi toată discuția)