avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri asigurare accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri asigurare accident auto

buna ziua!
va rog sa ma ajutati cu un sfat. cum trebuie procedat pentru deschiderea unui dosar de daune in cazul unui accident auto soldat cu victime decedate?
fii victimei vor sa ceara de la firma de asigurare despagubiri si nu stiu cum trebuie sa procedeze.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: GRECU | GORDE - Avocati , Avocat 12:20, 15 Aprilie 2013
E o procedura mai complexa. Se deschide dosarul de dauna pentru partea de daune morale. Probabil ca sumele oferite vor fi mici si va trebui sa va constituiti ca parte civila in dosarul penal. Aici veti avea nevoie de o firma specializata sau un avocat care a mai solutionat cu succes astfel de spete. Variante de a merge pe cont propriu in astfel de situatii, este din punctul meu de vedere egala cu un esec.
Pentru solicitarea acestor daune trebuie sa se adreseze o cerere de despagubiri la asiguratorul persoanei vinovate de producerea accidentului iar in caz de refuz de plata sau daca suma acordata este prea mica, se va face actiune in instanta.

Cererea catre asigurator trebuie sa cuprinda cateva elemente importante- cuantumul pretentiilor, justificarea acestora, dovezi, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces leohodaian leohodaian Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul. Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita ... (vezi toată discuția)
Accident cu un motociclist care vrea despăgubiri de la mine, chiar dacă am rca. pot fi obligat să le plătesc eu? ContSters469386 ContSters469386 buna seara am si eu o problema am facut un accident cu un motociclist .politia a zis ca eu sunt vinovat si mi-a facut dosar penal. conducatorul motorului are ... (vezi toată discuția)