avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Sentinta penala definitiva - termen plangere CEDO, ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Sentinta penala definitiva - termen plangere CEDO, continut plangere, formalitati

as vrea sa scriu despre cazul meu tot ce mi s-a intamplat in dosarul penal in care sunt condamnata 3ani cu executare,la CEDO,dar nu stiu adresa sau ce sa fc plangere cum sa procedez vreau sa dau toate detaliile nr dosar,sentinta,numele meu,va rog sa ma ajutati dc puteti
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:19, 12 Aprilie 2013
1. CEDO nu e apel, casatie, recurs, revizuire, anulare, etc., ci ofera o compensatie pentru incalcarea unor drepturi ale omului.

2. Vedeti www.avocatnet.ro/content/art...
si atunci ce ma sfatuiti sa scriu catre CEDO si apoi dc primesc raspuns sau imi admite cererea sa trimit si copii dupa dosar sau declaratii,nu stiu cum sa procedez nu am mai trecut prin asa ceva nicodata si nu stiu cum sa incep,sa scriu cum s-a petrecut totul e bn
Nu stiu, consultati-va mai intai cu un avocat, poate fi si din alta tara, ca am inteles ca ati fost condamnata in Romania si nu sunteti in Romania. Oricum, pana ia CEDO o hotarare ma tem ca e suficient timp sa va ispasiti pedeapsa.
eveline22 a scris:

si atunci ce ma sfatuiti sa scriu catre CEDO si apoi dc primesc raspuns sau imi admite cererea sa trimit si copii dupa dosar sau declaratii...

Stimat forumist,

Este necesar să aveți aveți în vedere că rolul CEDO nu este de a oferi consultații juridice aplicanților.

Astfel, cel mai probabil, dacă nu veți trimite toate dovezile pe care le aveți în susținerea afirmațiilor dvs privind încălcarea anumitor drepturi, CEDO nu va constitui un dosar propriu-zis și nu va putea examina cererea dvs, aceasta putând fi, într-un anumit timp, chiar scoasă de pe rolul Curții.

Ce vă sfătuiesc:

1. Să aveți în vedere faptul că Instanța de la Strasbourg nu este o instanță de judecată cu o competență de recurs asupra hotărârilor interne, ci o instanță dedicată exclusiv judecării aserțiunilor de violare a drepturilor protejate de Convenția Europeană;

2. Având în vedere această competență, dacă veți considera că au fost încălcate aceste drepturi, să sesizați CEDO cu o aplicație cât mai completă, însoțită de toate documentele necesare, în care să arătați violarea drepturilor protejate de Convenție.

Documentele utile au fost deja indicate pe link-ul arătat în răspunsul colegului de forum.

Cu stimă.
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - existenta cai de atac eveline22 eveline22 vreau sa redeschid un dosar dar deja s-a dat sentinta definitiva am mai vb despre cazul meu ca sunt condam,nata 3ani cu executare,s-a fc recurs si la Curtea de ... (vezi toată discuția)
C e d o gabriela8 gabriela8 In situatia in care sunt nemultumita de decizia Curtii de Apel in cazul unui litigiu de munca, exista vreo sansa ca o eventuala cerere a mea adresata CEDO sa ... (vezi toată discuția)
Cedo Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata , As vrea sa fac o plangere la CEDO. Daca ,in urma ei se va face o ancheta de stabilire a adeverului si ,se poate si sa pierd , OARE IMI VINE ... (vezi toată discuția)