avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe persoana juridica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe persoana juridica

Va deranjez si eu cu o intrebare : am o cladire pe persoana fizica ,aceasta cladire a fost folosita si spatiu comercial candva [magazin mixt ] cladirea nu a fost patrimoniul niciunei societati comerciale a fost folosita cu contract de comodat cu toate acestea am platit impozit la primarie pe persoana juridica un an si au fost calculate in continuare impozite tot pe persoana juridica pe care nu le-am mai achitat fiind plecat din tara o perioada stringanduse o suma frumusica cu penalizari pe 4 ani intrebarea mea este : este corect cum au procedat cei de la primarie impozitanduma pe persoana juridica si daca pot face ceva sa reduc din suma datorara sa revin la impozitul pe persoana fizica si sa achit suma reala , multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: DianaManuela , utilizator 11:23, 5 Iunie 2013
Daca cladirea este dobandita de dvs, persoana fizica, aceasta se impune la rol si se calculeaza impozitul ca fiind persoana fizica. Nu inteleg de ce un an de zile ati achitat ca persoana juridica? Ce legatura au cei 4 ani mentionati de dvs, posibil sa fie o recalculare a impozitului pt cladire, pt suprafata(sau altceva). Ar putea de asemenea sa fie reclaculare pt faptul ca detineti mai multe imobile? Sincer nu am inteles prea bine, la ce va referiti, poate reveniti cu amanunte.

Deci, daca ati declarat imobilul ca fiind persoana fizica, ei nu va pot impozita diferit, ca fiind pers juridica. Cereti explicatii scrise, cum ati fost impozitat, pt aceea perioada, vedeti articolul de lege, urmand ca sa ii actionati in judecata daca se dovedeste ca aveti dreptate.
cladirea respectiva a fost construita si nu avea nici un act terenul fiind in litigiu dar s-a inceput o activitate comerciala la scurt timp s-au obtinut acte pe cladire prin hotarare judecatoreasca si a fost dobandita de persoana fizica din momentul acela nu sa mai platit impozit pe cladire si acum in momentul de fata trecand 4 ani de cand a fost eliberata hotararea s-a inregistrat impozit + penalizari o suma de 20 de milioane dar acestea fiind impozitate pe persoana juridica
In acest caz, faceti cerere pt recalcularea impozitului pt cei 4 ani, pe persoana fizica, cum este specificat in acte, cereti si formula de calcul. Dureaza 30-45 zile sa va raspunda. Posibil sa mai detineti si alt imobil, atunci acesta va fi majorat, probabil de aici si suma destul de mare.
Aceeasi problema am si eu. S-a declarat gresit la primarie o cladire a administratorului persoana fizica ca fiind a societatii.S-a platit impozit pe persoana juridica, la un control amanuntit am observat ca spatiul a fost folosit in baza unui contract de comodat. Acum cei de la primarie au cerut reevaluare si au calculat 50000lei impozit si majorari, nu accepta modficarea in Registrul Agricol si nici nu au raspuns la adresele inaintate. Am solicitat o nota de plata pentru bunurile societatii comerciale, nu primesc raspuns. Fostul contabil sustine ca inregistrat pe 212 imobilizari gresit valoarea declarata, ar fi trebuit inregistratata in imobilizari in curs. Nu stiu cum sa rezolv situatia, firma nu dispune de o asemenea suma, este in incapacitate de plata. Ce as mai putea face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit amenajare yssas yssas Buna ziua! intrebare: daca o persoana fizica proprietara spatiu incheie contract de comodat cu persoana juridica, cea din urma facand amenajari in cladirea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la registrul comertului pentru functionare magazin valentina370 valentina370 Buna ziua, lamuriti-ma va rog si pe mine ce documente trebuie sa duc la Registrul Comertului Alexandria ca sa imi emita autorizatie de functionare pentru un ... (vezi toată discuția)
Contestatie penalizari si majorari de intarziere neacsue neacsue Pe 25.07.2009 am depus in declaratia 100, impozit pe profit de achitat 1833 lei.Mentionez ca la aceasta data aveam platit in plus 14.145 lei . Prin reclaculare ... (vezi toată discuția)