avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit contestatie penalizari si majorari de intarziere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

contestatie penalizari si majorari de intarziere

Pe 25.07.2009 am depus in declaratia 100, impozit pe profit de achitat 1833 lei.Mentionez ca la aceasta data aveam platit in plus 14.145 lei . Prin reclaculare , am stabilit ca suma declarata nu e corecta si am inregistrat , ca obigatie de plata 6981 lei. Am depus declaratie rectificativa in decembrie 2009 , dar am trecut grestit la suma declarata initial 18.330 lei si suma corecta 6981. In fisa s-a operat diminuarea impozitului cu 11.349 lei . Pana la 25.10.2010 toate platile s-au facut corect, tinand cont de cei 6981 lei . Prin verificarea fisei platitorului am observat diminuarea de pe fisa si am mai depus o alta declaratie 710 (dupa ce in prealabil am consultat reprezentatii Anaf cu privire la modul de calcul ) cu o valoare de 23.478 lei , in asa fel incat suma pe care o am de plata s-a corectat la 6981 lei. Problema care apare : imi calculeaza majorari si penalizari pentru 16.497 lei (23.478 -6981) incepand cu 25.07.2009 , pana la zi , netinand cont ca banii au fost achitati si existenti in cont pana la 25.10.2010 sau ca suma efectiv datorata este de 6981 lei. nu de 16497 lei Am facut o cerere pentru recalcularea accesoriilor si mi s-a raspuns ca nu se pot recalcula accesoriile . Cum pot sa contest calculul acesoriilor avand in vedere ca suma acestora se duce la peste 10.000 lei ?

Alte discuții în legătură

Declaratia 710-eroare aura.radulescu aura.radulescu As avea nevoie de o lamurire, va rog. Am depus in ian 2011 o decl 710 rectif la decl 100 din iunie 2010, cu suma impoz/profit mai mare decat cea initiala. Pe ... (vezi toată discuția)
Anulare accesorii anaf lilianaslabu lilianaslabu Buna ziua! Reprezint o societate comerciala si as dori sa ma ajutati sa gasesc o solutie de anulare a acesoriilor calculate de anaf pentru o declaratie depusa ... (vezi toată discuția)
Rectificativa decl 101 me.elena me.elena Buna ziua Am urmatoarea problema: am o sociatate care in momentul in care am scos de la adm fin fisa sintetica am descoperit ca are de plata o suma care a ... (vezi toată discuția)