avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Anulare accesorii ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Anulare accesorii ANAF

Buna ziua!
Reprezint o societate comerciala si as dori sa ma ajutati sa gasesc o solutie de anulare a acesoriilor calculate de anaf pentru o declaratie depusa cu intarziere, dupa efectuarea platii. Iata povestea:
- In luna mai anul 2012 am constituit si am virat la termen impozit pe dividende , insa am omis depunerea declaratiei
- Depun declaratia in data de 03.01.2013.
- Plata facuta in mai 2012 a stat in suprasolviri pana am depus declaratia.
- In 09.01.2013 se genereaza accesorii in fisa pe platitor, pentru perioada mai 2012-ian.2013
- In 02.02.2013 am facut o cerere de anulare a accesoriilor invocand OG 92/2003, art.114 si 115, unde este legiferat ca data stingerii creantei este data extrasului de cont.
- In 02.04.2013, anaf raspunde: ” distribuirea sumelor se efectueaza cu data inregistrarii obligatiei fiscale” si anuarea accesoriilor este respinsa.

Exista temei legal pentru contestatie? Ce act normative sa invoc? Pentru ca, in fapt, nu am intarziat nici o zi cu plata (data platii fiind considerata de anaf data depunerii declaratiei, chiar daca eu am platit la termen) doar ca acest sistem informatic dupa care functioneaza fisa pe platitor, organizeaza distributia sumelor din contul unic in ordinea depunerii declaratiilor.

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 20:18, 3 Aprilie 2013
Pentru contestatie aveti art. 205-207 din Codul de Procedura Fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie penalizari si majorari de intarziere neacsue neacsue Pe 25.07.2009 am depus in declaratia 100, impozit pe profit de achitat 1833 lei.Mentionez ca la aceasta data aveam platit in plus 14.145 lei . Prin reclaculare ... (vezi toată discuția)
Instiintare privind stingerea creantelor fiscale - asociatie de proprietari Andreea_Ius Andreea_Ius Buna ziua, Mama mea este administrator de 3 luni pentru 2 scari de bloc. Luna trecuta a primit o \"Instiintare privind stingerea creantelor fiscale\" . ... (vezi toată discuția)
Cass pentru venituri din investiti roxana moldovan roxana moldovan 1.CONTRIBUABIL PENSIONAR Daca sunt pensionar voi achita CASS pt venituri din investitii si chirii? Referitor CASS aplicat la dividende pt anul ... (vezi toată discuția)