avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Instiintare privind stingerea creantelor fiscale - ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Instiintare privind stingerea creantelor fiscale - asociatie de proprietari

Buna ziua,

Mama mea este administrator de 3 luni pentru 2 scari de bloc. Luna trecuta a primit o "Instiintare privind stingerea creantelor fiscale" . Aceasta spune in felul urmator:

In conformitate cu prevederile art.115 alin.4 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, va instiintam ca platile efectuate de dumneavoastra au stins creante fiscale, dupa cum urmeaza: .......(si aici este un tabel ce cuprinde Nr document, Suma platita, Denumire obligatii bugetare, Document creanta, Categ.suma de plata, Termen de plata si suma stinsa)

In conformitate cu art 205 si 207 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, impotriva prezentului act se poate formula contestatie, care se depune in termen de 30 de zile de la comunicarea la organul fiscal emitent.

In vederea corelarii evidentei fiscale cu evidenta contabila, va rugam sa efectuati corectiile necesare. In speranta ca veti da curs solicitarii noastre, va multumim.


Intrebarea noastra este daca trebuie sa platim ceva sau daca este doar o instiintare ca nu mai avem datorii la fisc? Dar daca este doar o instiintare, ce rol mai au frazele de la finalul Instiintarii?

Va multumesc anticipat pentru ajutorul oferit.

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:00, 13 August 2012
Modelul “Instiintare privind stingerea creantelor fiscale”aprobat prin OMFP 1.364/2007 se emite de catre ANAF – AFP in vederea corelarii evidentei fiscale a AFP (administratia finantelor publice) si evidenta contabila a contribuabilului.
In cazul in care contribuabilii nu respecta , prin platile efectuate, ordinea stingerii obligatiilor fiscale , ordine de prioritate stabilita prin Codul de procedura fiscala , art. 115, atunci organul fiscal va proceda la redistribuirea acestor plati. Ceea ce ati primit reflcta modul de stingere a obligatiilor fiscale prin redistribuire.

Mama dvs trebuie sa mearga la ANAF-AFP/DGFP – acolo unde depune si declaratiile- si sa solicite prin cerere eliberarea fisei sintetice pe platitor si sa verifice daca exista neconcordate intre evidenta fiscala a administratiei si evidenta contabila.

Cititi si acest topic:
www.avocatnet.ro/content/for...
Mama a preluat contabilitatea asociatiei de 2 luni de la fostul administrator si aceasta avea probleme, in sensul ca nu a depus niciodata declaratia 112 . De 2 luni mama incearca sa depuna declaratiile corect. Acum nu stim cum trebuie sa procedam ca sa mergem cu contabilitatea corect. Daca merge la ANAF ia amenda pentru greselile facute de fostul administrator? Dar daca nu se duce la ANAF ce se va intampla?

Va multumesc.
La Anaf mama dvs va solicita fisa sintetica pe platitor pentru a face un punctaj intre inregistrarile din evidenta fiscala si cele din contabilitate. Nu va fi amendata pentru ca solicita aceasta fisa si este necesar sa verifice daca exista sau nu neconcordante deci eu o sfatuiesc sa se duca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf Bossde_Boss Bossde_Boss Buna Ziua!... A-m primit o instiintare de la ANAF . Ceva de genu: INSTIINTARE privind stingerea ... (vezi toată discuția)
Instiintare privind stingerea obligatiilor fiscale ilmir1 ilmir1 Astazi imi vine o \\"Instiintare privind stingerea obligatiilor fiscale\\". O varza de nedescris. Din platile facute in februarie pt luna ianuarie au stins ... (vezi toată discuția)
Probleme iscate de art.115 din og92/2003- incredibil! gabi.gabi gabi.gabi Buna seara tuturor! Iata faptele \" incriminatoare si reprobabile \" pe care subsemnata le-a savarsit: 1. la data de 31.12.2009 a rezultat un impozit pe ... (vezi toată discuția)