avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din investiti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din investiti

1.CONTRIBUABIL PENSIONAR
Daca sunt pensionar voi achita CASS pt venituri din investitii si chirii?
Referitor CASS aplicat la dividende pt anul 2012-trebuie achitate si daca eram pensionar la data generarii veniturilor din dividende?
2.REF TERMENUL DE PRESCRIPTIE
Din diverse acte legislative si de pe Forum Avocat Net vad informatii contradictorii.

2.a. )Cele mai multe mentiuni de pe Forumul Avocat net precizeaza ca Prescriptia pt anul 2012 inceteaza la 31 decembrie 2012.

] 2.b) OUG 92/2003 art 91 stipuleaza ca Prescriptia apare la 1 ianuarie din anul urmator anului in care se genereaza datoria/creanta bugetara.

2.c.) Avocati de pe Forum Avocat net precizeaza ca prescriptia incepe la 1 iulie din anul urmator anului in care se genereaza creanta bugetara.
Care este prevederea corecta privind termenul de prescriptie?
De ex. Am depus la ANAF declaratia 205 privind veniturile din dividende la 28 ianuarie 2012. Cand se poate aplica termenul de prescriptie?

3) DOCUMENT SAU OPERATIUNE CARE DETERMINA CALCULUL TERMENULUI DE PRESCRIPTIE
Care este documentul de la care se calculeaza termenul de prescriptie pt dividende? este Data depunerii/sau data primirii de catre ANAF a Declaratiei 205? In caz contrar care este documentul si data de la care curge prescriptia?
4. FORMULAR DE DECLARATIE CATRE ANAF PRIVIND ESTIMARI DE VENITURI
Care este formularul care trebuie depus la ANAF pana in 25 ian.2018 care sa cuprinda suma totala anticipata de contribuabil cuprinzand veniturile supuse platii CASS - Vad ca forumlarul 600 nu cuprinde posibilitatea de a declara sume anticipate de venituri asa cum Prevede Codul Fiscal din 2018.

5)RrEF dIVIDENDE PT ANUL 2012
Daca in anul 2012 , 1/2 de an am fost salariat si restul de 1/2 an nu am avut nici un fel de venituri si nu am fost nici pensionar, CASS aplicat la volumul dividendelor declarate si incasate se aplica pro rata numai pt perioada in care nu am avut venituri sau se aplica la intreg anul 2012?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Notificare anaf neplata contributii la pfa voicudamian voicudamian Buna ziua, Am primit azi 14.12 notificare ANAF sector 6 privind nedeclararea CAS si CASS pentru veniturile din 2018. Subsemnatul sunt PFA si pensionar din ... (vezi toată discuția)
Declarare dividende in decl 205 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 la 31.12.2011 am profit 118.909 lei pe care in 2012 il repartizez in dividende cont 457 , calculez impozit 16 % in val de 19.025 lei pe care il declar la ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)